Makkelijke Appeltaart, een snel en lekker bakrecept

Appeltaart, toen ik nog niet allergisch was voor appels en peren kon ik zo genieten van deze taart. De combinatie van het zoetzure van de appel met de zoete en knapperig deeg. Heerlijk! En als bonus, je huis ruikt heerlijk als je dit gaat bakken. Jullie weten inmiddels dat ik geen bakheld ben, dus dit recept is smaakvol en prima te maken voor bijna iedereen. Ook heb ik plantaardige vloeibare boter gebruikt en dat werkt dus prima. Ik gebruik dan ietsjes minder maar het resultaat is heerlijk in deze makkelijke appeltaart!

Ik hou wel van een dikkere bodem dus ik kies voor een kleiner bakblik, met dikkere bodem en dan is 750 gram appels prima. Je kan ook een groter bakblik nemen en het deeg dunner maken en dan kan er zelfs wel tot 1,5 kilo appels in verwerkt worden. Jouw keuze!

Recept Makkelijke appeltaart

  • 750 gram appels (ongeveer 6 a 7 stuks)
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter (175 gram vloeibare plantboter)
  • 50 gram rietsuiker plus 2 eetlepels kaneel
  • 1 ei (loskloppen in een bakje)
  • Snuf zout
  • Paneermeel
  • Eventueel extra noten

Ik schil en snij de appels in plakjes en doe deze in een kom. In een bakje mix ik de rietsuiker met kaneel en dit mengsel voeg ik toe bij de appels en hussel ik er goed door. Eventueel voeg je nu ook je noten toe. In een andere kom voeg ik het boter, suiker, zout en 2/3 van het ei toe. Daarna zeef ik het zelfrijzend bakmeel erbij. Ik roer eerst en dan kneed ik tot er een mooi deeg ontstaat. Dit deeg deel ik in 3 gelijke delen

Een springvorm vet ik in en bestuif ik met bloem. Ik leg nu 1/3 van het deeg erin en ik druk het aan op de bodem. Met een ander 1/3 deel beleg ik de wand. Dan strooi ik op de bodem een laagje paneermeel, dit neemt het vocht op van de appels. Ik schep de appels erop en als laatste verkruimel ik het laatste deel deeg erover. Nu bestrijk je de bovenkant met het laatste beetje van je eiermengsel en het mag in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 60/70 minuten. Als het heerlijk ruikt en de bovenkant mooi goudbruin is, dan is de makkelijke appeltaart goed.

Laat de makkelijke appeltaart goed afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen! Erg belangrijk anders breekt je mooie taart. Lekker genieten zo of met een bolletje ijs of toefje slagroom.

Eet smakelijk!

appeltaart

Tips

  1. Ik schil mijn appels maar je hoeft dit niet te doen. Nog sneller ben je dan.
  2. Ik heb gekozen voor pecannoten in dit recept, heerlijke aanvulling!
  3. Voor het suiker / kaneelmengsel heb ik rietsuiker gekozen maar dit kan ook andere suiker zijn natuurlijk.
  4. Ga je voor een dunnere bodem en grotere makkelijke appeltaart? Gebruik dan wat meer suiker/kaneel mengsel.
  5. De 200 gram suiker heb ik een mis gebruikt van suikersoorten; zakje vanille suiker van 8 gram, 100 gram witte basterd suiker, 50 gram licht bruine basterd suiker en aangevuld tot 200 gram met citroensuiker.
  6. Omdat ik vloeibare plantaardige boter heb gebruikt, heb ik 175 gram gedaan in plaats van 200. Dit werkt prima in dit deeg.
  7. Het paneermeel is echt een belangrijke stap! Net zoals het goed laten afkoelen.
  8. Probeer het ook eens met peer en appel of koekkruiden
  9. Je hebt springvormen die groot, klein, rond, hoekig of hartvormig zijn! Ik zou bij deze taart wel voor een springvorm gaan of een siliconen vorm die je zo eraf kan halen als het goed is afgekoeld.
  10. Geen zin om te bakken? Deze no bake citroencake is zo lekker net zoals Appelflappen en deze Gingerbread koekjes
appeltaart

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

4 reacties op “Makkelijke Appeltaart, een snel en lekker bakrecept”
    • Beste Marjan,
      Dat durf ik niet te zeggen… want ik heb het bakblik niet meer geloof ik. Maar het was gewoon een gemiddeld/normaal taarten bakblik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.