Gebakken Banaan, een simpel en snel recept

Gebakken Banaan

Gebakken Banaan, heerlijk vind ik dit. Laatst ben ik uiteten geweest, rijsttafelen. Daar hadden ze een banaan loempia op de kaart staan. Ook erg lekker. Vandaag ga ik een simpele Gebakken Banaan maken. Ik gebruik een beslag die dik is. Het frituren doe ik in een pan met een laagje vet. Het hoeft niet helemaal ondergedompeld te worden. Je kan de banaantjes gewoon keren met een tang of vork, dit scheelt weer vet. Het beslag heb ik bewaard tot de volgende dag om weer Gebakken Banaan te maken. Dit ging prima. Het beslag in het recept is voldoende voor 4 bananen en zelfs nog wat meer. Je kan ook pancakes met het restje beslag maken. Heerlijk genieten en als je een gezond vet of olie kiest voor het bakken is het ook geeneens een heel slecht snackje!

Recept gebakken banaan

 • 100 gr zelfrijzend bakmeel
 • 100 ml water
 • 1 ei
 • Kaneel, ongeveer kleine eetlepel
 • Snufje zout
 • Bananen, 4 voor dit recept

Schil de bananen, snij in 3en en die stukken weer door de lengte. Zo heb je 6 stukken banaan. In een diep bord het ei, water, bakmeel, kaneel en snufje zout. Goed mixen tot een glad beslag. Leg de stukjes banaan erin en wentel ze rond.

In een pan, ik gebruikte een wok, laagje olie. Als deze goed heet is leg je de banaan stukjes erin. Ondertussen kunnen er weer nieuwe stukjes in het bord met beslag. Met een tang of vork, pas op heet, je banaantjes keren totdat ook deze kant mooi goudbruin is. Voor beide kanten is het ongeveer een paar minuten. Haal ze eruit en doe weer een nieuwe lading in de pan en ga zo maar door.

Niet te enthousiast zijn met proeven. De Gebakken Banaan is van binnen ontzettend heet.

Lekker zo als snackje, lunch, met pindasaus of lekker bij een Pindasoep.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Beslag over? Bewaar het een dag in de koelkast voor de volgende dag Gebakken Banaan of maak er pancakes van.
 2. Gebruik het meel dat jouw voorkeur heeft.
 3. Ik gebruik water in plaats van melk omdat de banaan al vol van smaak is. Je kan uiteraard ook 100 ml (plant)melk gebruiken.
 4. Probeer eens wat sesam door het beslag.
 5. Gebruik goede rijpe bananen, deze zijn het lekkerst. Bakbanaan kan ook als je deze kunt vinden.
 6. Ook lekker met appel of peer.
 7. Leg de Gebakken Banaan in je bordje Pindasoep. Met je lepel kan je dan een stukje afsnijden en met een hap soep eten. Heerlijke combinatie!
 8. Op de foto’s is de Gebakken Banaan wat licht. Dit was de eerste keer proberen. De tweede ronde was mijn olie heter en zijn de banaantjes mooier gekleurd. Let dus goed op dat je olie heet genoeg is.

Lekker met

Pindasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.