Aubergine Mousse, een eenvoudig en smaakvol recept

aubergine mousse

Een simpele smaakvolle mousse of dip is dit. Lekker bij gerechten of als dipsaus. De Gepofte Aubergine Mousse is snel klaar en gezond. Gepofte knoflook is net even een andere smaak dan normale knoflook. Je kan dit ook gebruiken om mee te koken. Gewoon een heel bolletje knoflook in de schil in de oven totdat het begint te ruiken en het schilletje gat barsten. Dan heb je al kant en klare gepofte knoflook. Je kan het natuurlijk ook telkens per teentje poffen. Ook hier laat je de schil zitten want daar pof je ze in.

Recept Aubergine Mousse

  • Aubergine
  • 3 tenen knoflook
  • Peper en zout

Begin met je oven voorverwarmen op 200 graden. Vervolgens mogen de aubergine en knoflookteentjes op een bakplaat met bakpapier. De schil laat je zitten van de knoflook. Aubergine gaart in ongeveer 20/25 minuten. De knoflooktenen waren na 15 minuten ongeveer goed.

De knoflook is goed als het zo uit de schil schiet als je erin knijpt. Het is een beetje bruinig en ruikt heerlijk. Aubergine is klaar als het huidje verschrompelt en de aubergine zacht is. Laat de aubergine nog even 10 minuten nagaren. Dan doormidden snijden en met een lepel de aubergine eruit halen. Bij mij liet het velletje los en kon ik deze zo eraf trekken.
Aubergine en ontvelde knoflookteentjes in een bak en met de staafmixer erop. Peper en zout naar smaak en klaar is je Gepofte Aubergine Mousse!

Lekker bij deze “Linzen Salade

Eet smakelijk!

Tips

  1. Je kan ook de aubergine in kleinere stukjes snijden, besprenkelen met olijfolie en zo garen in de oven. dan is het iets sneller klaar. Maar wel meer werk en afwas.
  2. Lekker met wat chili peper erin om het pittig te maken.
  3. Sesam zaadjes smaken ook goed in de Gepofte Aubergine Mousse.
  4. De gezondheidsvoordelen van knoflook

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.