Komkommer Munt Yoghurt Dip, een eenvoudig en fris recept

mango met komkommer munt yoghurt

Door de zon heb ik trek in frisse smaken. Deze dip is vrij spontaan ontstaan. Ik heb een heerlijke rijpe mango gehaald vandaag. Toen ik deze in stukken aan het snijden was bedacht ik me dat een dip erbij wel erg lekker zou zijn. Een frisse, beetje zoute dip. Die smaken gaan vast goed bij een zoete mango. Zo is deze Komkommer Munt Yoghurt dip ontstaan. Lekker bij de mango maar ook bij andere gerechten. Of zet het als dip op tafel met feestjes.

Recept Komkommer Munt Yoghurt Dip

  • Paar scheppen Griekse yoghurt of kwark
  • Komkommer
  • Muntblaadjes
  • Peterselie
  • Zout en peper

De komkommer mag je in kleine blokjes snijden. Vervolgens de munt en peterselie fijn snijden of knippen. Deze 3 ingrediƫnten met de yoghurt mixen. Peper en zout naar smaak en even laten staan zodat de smaken goed in de yoghurt komen.

Dip ze met deze Komkommer Munt Yoghurt Dip

Tips

  1. Griekse yoghurt is erg lekker maar een andere yoghurt kan ook. Jouw smaakfeestje, jouw keuze!
  2. Experimenteer met diverse kruiden kruiden. Zowel gedroogd als vers. Dille erin is erg prima of een beetje kardemom
  3. Mijn geliefde tzatziki kruidenmix is ook prima hierbij al is dit recept wel echt berust op de verse kruiden en komkommer
  4. Probeer ook eens een Kwark Dip.
  5. Of wat dacht je van deze smaakvolle Ricotta Kruiden Dip.
  6. Linzen Salade gaat goed samen met deze dip
  7. Liever iets pittigs? Sambal Saus, een eenvoudig recept met 3 ingrediƫnten
  8. Of liever een saus met knoflook? Knoflook Saus
  9. Leuke en betaalbare bakjes en kommetjes bestel je bij de Xenos

En natuurlijk is het ook perfect als dip voor fruit, groente en chips. Lekker op tafel met hapjes of gewoon bij een bakje chips. Of een klein bakje gevuld in een lunchtrommel en lekkere dipdingen erbij. Voor kinderen en volwassenen een smaakvol feestje.

komkommer munt yoghurt dip

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.