Gevulde Kerrie Eieren, een snel rijsttafel recept

Gevulde Kerrie Eieren

Bij een rijsttafel hoort een ei gerecht. Liefst ook pittig, eigenlijk liefst elk gerecht wel pittig. Maar goed met mijn jonge dochter hou ik me (nog) in. Dit gerecht heb ik last minute bedacht. Normaal maakt mijn omi pittige eitjes met een heerlijk sausje maar ik kon even niet bedenken hoe ik dit wilde doen. En ik kwam een gaspitje te kort. Dus het idee voor Gevulde Kerrie Eieren is geboren. Simpel, makkelijk en je hebt geen extra pan nodig. Alleen dan om de eieren te koken. Je kan natuurlijk zelf de hoeveelheden bedenken als je meer eieren wilt maken. Ik had nog 3 eieren dus daar is dit recept voor.

Recept Gevulde Kerrie Eieren

 • 3 eieren
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 2 a 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • 2 a 3 theelepels Hindoestaanse Masala
 • Peper en Zout
 • Theelepel gedroogde koriander
 • Verse koriander

Ik kook de eieren hard, laat ze schrikken en vervolgens een beetje afkoelen. Daarna mag je ze voorzichtig pellen. Snij doormidden en verwijderen het eigeel. Doe het eigeel in een bakje en leg de halve eiwit partjes op een bord.

Bij het afgekoelde eigeel voeg je de mayonaise, Griekse yoghurt, masala, peper, zout en gedroogde koriander toe. Goed mengen en proeven maar. Voeg toe van wat je mist. Als het mengsel op smaak is schep je dit terug in de eiwit partjes, garneren met verse koriander en klaar zijn ze. Deze Gevulde Kerrie Eieren hoeven niet warm geserveerd te worden. Zo zijn ze al heerlijk.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Onderdeel van mijn Good Mood Mama rijsttafel maar ook lekker zo als hapje of op een feestje.
 2. Je kan het ook met alleen mayonaise of Griekse yoghurt maken.
 3. Kerriepoeder volstaat ook als smaakmaker.
 4. Hindoestaanse masala is gewoon bij iedere toko en bij veel supermarkten te krijgen.
 5. In plaats van koriander kan je (platte) peterselie gebruiken.
 6. Laat het eigeel goed afkoelen anders wordt het waterig.
 7. Als je het als snack of als hapje serveert kan je nog wat gefruite uitjes als garnering erover doen.
 8. Voor wat pit voeg je gedroogde chili vlokken/poeder toe of schepje sambal.

Onderdeel van mijn 3 gerechten rijsttafel

Masala kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.