Gnocchi met champignon roomsaus, een eenvoudig en gezond recept

Gnocchi met champignon roomsaus

Door mijn jongste dochter zijn we gnocchi gaan eten. Ik had dit eens voor de afwisseling gehaald en het leek me goed voor haar om te eten. Het is makkelijk prikken. Eenmaal thuis zag ik dat de bereiding supersimpel is. En de verkrijgbare variant in de supermarkt is best ok! Niet zoals in Italië natuurlijk, maar het is smaakvol en lekker. Van een gezonde roomsaus heb ik al vele variaties gemaakt maar dit keer met spekjes. Dit kan je vervangen voor gerookte kipfilet wat gezonder is of voor vleesvervangers gaan. De combinatie van een roomsaus en gnocchi is gewoon heerlijk! Van de gnocchi met champignon roomsaus hebben wij er met zijn vieren twee dagen van gegeten.

Recept Gnocchi met champignon roomsaus

  • 2 bakjes ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • een ui
  • Bakje spekjes
  • Bakje champignons
  • (plant)melk of water
  • Handje diepvries doperwtjes
  • Bieslook en peterselie gedroogd en/of vers
  • Peper, zout en sojasaus
  • Gnocchi 2 pakjes voor 2 dagen
  • Parmezaanse kaas
Gnocchi met champignon roomsaus

Ik begin met de ui en knoflook fijn te snijden. De champignons maak ik schoon met een stukje keukenpapier en snij ik vervolgens in halve plakjes. In een pan verhit ik wat olie en ik begin met de spekjes uitbakken. Als deze lekker gebakken zijn voeg ik de ui en knoflook toe. Paar minuutjes laten fruiten. Dan voeg ik de gesneden champignons toe, peper, zout, scheut sojasaus en wat verse peterselie en bieslook. Ook wat gedroogde peterselie en bieslook. Goed doorroeren en dan mag de ricotta erbij. De gnocchi met champignon roomsaus is bijna klaar.

Roer alles goed door elkaar. We gaan nu de saus verdunnen. Dit kan met (plant)melk of water. Voeg telkens een beetje toe en roer totdat het voor jou de juiste dikte heeft. Dan voeg ik de doperwtjes toe en proef ik. Ik breng op smaak met peper, zout, sojasaus en eventueel nog wat kruiden. Laat lekker even op laag vuur de smaken ontwikkelen. De gnocchi is binnen 2/3 min klaar in gekookt water. De gnocchi met champignon roomsaus is klaar, genieten maar!

Eet smakelijk!

Gnocchi met champignon roomsaus

Tips

  1. Gnocchi is gemaakt van aardappelzetmeel en is dus geen pasta
  2. Ik vind de combinatie van verse en gedroogde kruiden erg lekker. Maar kies vooral wat handig is. Koop niks wat je maar eenmalig gebruikt. Een kruidenschaar is erg handig voor het knippen van verse kruiden direct in je saus.
  3. Ik maak de gnocchi met champignon roomsaus in mijn Greenpan hapjespan van 28 cm, ideaal hiervoor en een gezonde pannenkeuze!
  4. De diepvries erwtjes vind ik lekker hiervoor omdat ze wat meer bite hebben. Ook kleuren ze mooier.
  5. De saus kan je dus verdunnen met je vocht naar keuze. (plant)melk of water.
  6. De dag erna warm ik de gnocchi met champignon roomsaus op in de oven.
  7. Kook de gnocchi echt niet te lang. Het kan een beetje glibberig worden door de aardappelzetmeel. Dit hoort en is misschien even wennen. Met een roomsaus is het een perfect duo.
  8. Je kan deze saus ook met pasta, krieltjes of rijst eten.
  9. Sojasaus valt onder de smaak umami. Dit is hartig en geeft echt een lekkere smaaklaagje aan je gerecht.
  10. Een blokje bouillon kan ook als smaakmaker dienen of wat kruidenroomkaas. Let wel op de ingrdiënten want veel kruidenroomkazen voegen extra suikers toe. Paturain heeft dit niet.
  11. Meer smaakvolle ricotta recepten
  12. Mijn favoriete pannen die ook nog eens gezond zijn: Greenpan*
  13. Onmisbaar in je keuken, een goede messenset*
kruiden

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.