Hartige Wentelteefjes, een snel recept met oud brood

Hartige Wentelteefjes

Het is zaterdagochtend en we hebben trek in een ontbijt hier thuis. Er ligt een zak brood, staat een restje rijstemelk in de koelkast en er zijn nog 3 eieren. Wat ham en kaas die gebruikt moeten worden vind ik ook. Het idee voor een Hartig Wentelteefje is geboren. Good Mood Papa heeft een eigen variant van Hartige Wentelteefjes. Dit heeft hij ooit een paar jaar geleden gemaakt om indruk te maken op mij. Dit was met een half potje Aromat in de melk en kaneel. Ik zeg niet snel dat iets vies is… Maar dat gerecht is me altijd bijgebleven. Dat hij het idee opperde voor Hartige Wentelteefjes zorgde in eerste instantie voor wat alarmbellen maar samen hebben we een heerlijke variant bedacht. Dit mengsel was voldoende voor 6 tot 8 boterhammen. Zonder Aromat en kaneel, lekker en voor herhaling vatbaar. Uiteraard kan je ook een vegetarische variant maken.

Recept Hartige Wentelteefjes

 • Oude boterhammen (wij hadden 4 grote en 4 kleine)
 • 2 eieren
 • 100 ml melk (rijstemelk)
 • 2 lente uitjes
 • Geraspte kaas
 • Ham
 • Kruidenboter kruiden
 • Peper en zout

Meng in een kom of diep bord de melk en eieren. Voeg wat kruiden, peper en zout toe. Snij de lente ui in dunne ringetjes, rasp de kaas en snij de ham in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan het mengsel en bewaar wat lente ui, kaas en ham apart in een bakje.

Pan met vet op het vuur. Doop de boterhammen in het mengsel zodat ze goed doorweekt zijn. Leg het daarna in de pan. Schep wat kaas, lente ui en ham uit het eimengsel bovenop de boterham. Als de onderkant bruin is na paar minuten omdraaien en die kant ook paar minuten bakken tot bruin.

Schep op een bord en doe hier boven op wat van de verse lente ui, ham en kaas die je apart hebt gehouden. Ga net zolang door totdat je brood op is.

Geniet van je Hartige Wentelteefjes!

Tips

 1. Kies de melk die je zelf fijn vindt. Hier was dit rijstemelk.
 2. Wij hebben een kant en klaar kruidenmengsel van pit en pit. De kruidenboter kruiden. Heerlijk! Je kan ook gewoon gedroogde peterselie gebruiken, italiaanse kruiden of wat je in huis hebt.
 3. In plaats van ham kan je ook spekjes, salami, alleen kaas of iets anders gebruiken.
 4. Wij hadden 50/50 brood. Half desem half gist. Dit ging prima.
 5. Lekker met (pittige) ketchup.
 6. Vegetarisch? Dan laat je de ham eruit.
 7. Ik ben groot fan van de Greenpan. Een gezonde pan wat niet aanbakt. De hapjespan gebruik ik tegenwoordig voor heel veel van dit soort recepten. Of een kleine koekenpan.
 8. Ander lekker recept met oud brood om te maken; Salmorejo, een koude soep!
Hartige Wentelteefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.