Knoflook Kruiden Boter, een eenvoudig en simpel recept

knoflook kruiden boter

Een simpele en lekkere manier om je eigen Knoflook Kruiden Boter te maken. Ik gebruik het liefste roomboter (grasboter), verse knoflook en verse kruiden. De verse kruiden en knoflook die erin zitten zijn eigenlijk heel gezond. Over roomboter valt te twisten qua gezonde keuze maar je kan het ook maken met de botersoort naar jouw keuze. Hieronder het recept voor een uitgebreide kruidenboter maar het kan nog simpeler bij weinig tijd. Bij tips meer ideeën. Ook maak ik het tegenwoordig met plantaardige boter en dat werkt net zo goed.

Recept Knoflook Kruiden Boter

  • Roomboter
  • Knoflook
  • Bieslook
  • Peterselie
  • Zout en peper

Laat de roomboter eerst op kamertemperatuur komen. Op een blok roomboter gebruik ik ongeveer 3 teentjes knoflook. Ligt eraan hoe groot ze zijn. Pers de knoflook uit of snij het fijn. Ook zou je het kunnen raspen, jouw keuze.

Prak met een vork de boter fijn in een kommetje. De fijne knoflook kan erbij. Voeg fijngesneden bieslook en peterselie toe. Of knip je kruiden. Goed roeren/prakken. Snufje zout en peper en klaar is je Knoflook Kruiden Boter.

Heerlijk op brood, een bbq of bij bepaalde gerechten. Smeer het brood met de boter en doe het even in de oven. Home made knoflook brood.

Smullen maar!

Tips

  1. Gras roomboter vind ik lekker van smaak en is zachter om mee te werken.
  2. Je kan ook andere boter gebruiken zoals deze vegan boter die echt heel erg lekker is.
  3. Waddenzeezout is een zout gemixt met kruiden, je hebt ook bio kruidenzout wat prima werkt. Aromat kan ook of gewoon een snufje zout. Er zijn allerlei zoutsoorten mogelijk
  4. Gedroogde knoflook is ook prima en minder scherp dan verse knoflook.
  5. Een snelle variant is met tzatziki kruidenmix van Pit&Pit. Hierin zit al gedroogde knoflook, peterselie, zout en ui.
  6. Deze Sinaasappel Kaneel Roomboter is ook erg lekker als zoete tegenhanger
Sinaasappel Kaneel Roomboter

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.