Macaroni, een gezond en lekker recept

macaroni

Vandaag besefte ik mij dat ik nog nooit macaroni heb gemaakt. Het is ook een recept wat een beetje vloeken in de Italiaanse kerk is. Wel de roots maar met invloeden waar een Italiaan afkeurend met het hoofd zal schudden. Dan heb ik het over ketchup; dit is onmisbaar in een goede pan macaroni. Buiten dat ingrediënt is het me eigenlijk goed gelukt om met verse groentes en eigen kruiden een pan heerlijke Good Mood Macaroni te maken! Snel klaar en voor meerdere dagen. De ketchup kan je eruit laten of voor een suikervrije variant gaan maar in huize Good Mood Mama gaat het er gewoon in. Het recept was voor ons 3 voldoende voor 2 dagen.

macaroni

Recept macaroni

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wortels/peentjes
  • 1 paprika
  • Medium prei
  • 8 medium tomaten
  • 300 gram rundergehakt
  • Verse basilicum
  • Theelepel (gerookt) paprika poeder
  • Half theelepeltje gedroogde tijm
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Ketchup naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Strooi kaas en/of parmezaanse kaas

    Macaroni; op de verpakking staan de hoeveelheden. Ik heb dit op gevoel gedaan.

In een pan wat olie of boter verwarmen. Ondertussen begin ik met de ui en knoflook fijnsnijden. Daarna de wortel, prei en paprika in kleine stukjes. Als de olie warm is begin ik met het fijngesneden uitje te bakken, iets later volgt de knoflook. Als het glazig wordt voeg ik de gehakt toe en bak ik deze rul. Ik voeg alvast een klein snufje paprika poeder, peper, zout en Italiaanse kruiden toe.
Als het gehakt gaar is voeg ik de prei, wortel en paprika toe en een klein kopje water. Met de deksel erop laat ik dit 10 minuutjes op zacht vuur pruttelen.

Ondertussen maak ik van de tomaten, tijm, rest van de paprika poeder en wat verse basilicum een sausje in mijn hakmolen. Deze voeg ik toe aan de pan met groente en gehakt. En voeg ik al wat scheutjes ketchup toe.
Lekker allemaal even laten pruttelen met de deksel half erop. Kook ondertussen wat macaroni. Proef je saus of er nog meer kruiden of ketchup nodig is.

Voeg de macaroni toe, goed roeren en proef nog eens of het op smaak is.

Lekker op een bord met kaas en nog meer ketchup.

Enjoy!

Tips

  1. Zonder gehakt kan ook prima voor een vegetarische variant.
  2. Ketchup hoeft dus niet maar wij vinden dat wel erg lekker erin. De balans van zoet en zuur met de rest is gewoon matching. En comfort food is ook belangrijk voor een Good Mood.
  3. In een ovenschotel met kaas erop is ook erg lekker.
  4. Er is uiteraard veel variatie mogelijk. Sommigen voegen ham toe, olijven, selderij etc.
  5. Proeven is de truc met deze kruiden. Pas op met paprika poeder en tijm; beide erg sterk van smaak. Bij de ingrediënten heb ik ongeveer mijn eind hoeveelheid ingevuld maar voeg telkens een beetje toe en proef! Pas als de macaroni er bij zit is de totaalsmaak wat meer compleet. Ik voeg op het einde ook wel een parmezaanse kaas toe ipv zout om het iets zouter te krijgen.
  6. Andere lekkere pasta recepten op mijn site
  7. Mijn Greenpan hapjespan blijft favoriet voor dit soort recepten
macaroni

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.