Cashewnoten Spread, een gezond vegan broodbeleg

Sunny Cashew Spread

Ik ben gek op dadels en dan zeker die van Yogi & Yousef. Toen de nieuwe producten, dadel spreads met een smaakje, voorbij kwamen had ik meteen een lekker recept idee. De Cashewnoten Spread zoals ik in mijn hoofd had bleek meteen perfect te zijn qua smaak. Dus bij deze deel ik dat snelle, lekkere en vegan recept! Bij tips zie je ook een manier om zonder deze spread te maken.

Recept cashewnoten spread

  • 125 gram cashewnoten (ongebrand)
  • 90 gram Citroen Kokos Dadel spread
  • 35 ml kokosmelk (uit blik)
  • 10 ml water
  • Snufje zout

In een pannetje, op medium vuur, de cashewnoten branden. Beginnen ze bruinig te verkleuren, dan mag er een snufje zout bij en zijn ze klaar. Doe de gebrande cashennoten in een hakmolen. Vervolgens de kokosmelk en citroen kokos dadel spread erbij. Maal tot een mooie spread en voeg water toe totdat dit jouw gewenste smeuïgheid heeft.

Klaar is je heerlijke Cashewnoten Spread!

Tips

  1. Ik heb gekozen voor kokosmelk uit blik omdat dit lekker romig is.
  2. Je kan ook kiezen voor een normale melk of andere plantaardige melk. Hou er dan rekening mee dat dit wateriger is, je minder toevoegt en geen water extra nog gebruikt. Voeg telkens een klein scheutje toe totdat het de gewenste smeuïgheid heeft.
  3. Kan je geen ongebrande cashewnoten vinden? Het kan ook met gebrande cashewnoten. Die zijn te koop met en zonder zout. Het zelf branden is uiteraard het gezondst en lekkerst. Als je voor gebrande en gezouten cashewnoten gaat voeg dan natuurlijk geen snufje zout toe.
  4. Lekker op brood, crackers maar ook pancakes of door de yoghurt. Gewoon zo uit het potje snoepen werkt ook prima.
  5. Geen spread? Gebruik dan 85 gram dadels en breng op smaak met citroenschil rasp, of citroen essentiële olie, en kokosrasp.

Te koop

Yogi & Yousef Lemon Coconut Spread

Een andere lekkere home made spread is deze nutella!

Sunny Cashew Spread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.