Mango Feta Couscous Salade, een smaakvol en eenvoudig recept

mango koriander feta couscous salade

Een lekkere frisse salade met een heerlijke twist. Gebakken feta erbij. Deze smaak is vrij intens. De combinatie van zoete mango en zoutige gebakken feta is een erg goede. Genieten maar van de Mango Feta Couscous Salade.

Recept Mango Feta Couscous Salade

 • 300 gram couscous
 • 1 mango
 • 1 ui
 • 2 tomaten
 • Verse koriander
 • Zakje rucola
 • Sesam
 • Feta
 • 1 a 2 eieren
 • Olijfolie
 • Bakje bloem
 • Gemalen chilipepers
 • Peper en zout

Ik begin met de ui en tomaat fijnsnijden. Deze doe ik alvast bij de droge couscous en hierop giet ik kokend water. Bord erop en even laten wellen. In een andere bak doe ik blokjes mango met olijfolie en fijn gesneden koriander. Ondertussen brand ik kort de sesamzaadjes in een pan. Als de couscous klaar is kan de mango en sesam erbij. De rucola scheur ik in kleinere stukjes en kan er ook bij. Goed roeren en klaar is je salade.

Vlak voor serveren snij ik de feta. Het blok doormidden, de vierkantjes schuin zodat je 8 driehoekjes hebt. Ik heb een bakje met ei klaarstaan en een bakje met tarwe bloem. In het ei heb ik gedroogde chili peper gemalen. Lekker een beetje pittig.

Ik haal eerst een driehoekje door de ei, dan door de bloem en dan weer door de ei. Dit doe ik met alle blokjes en dan mogen ze even kort in een pan bakken. Ik heb dit keer olijfolie gebruikt. Bak ze mooi goudbruin en schep ze boven op je salade. Het ei en bloem wat er over was heb ik gemixt en een pannenkoekje van gemaakt. Dit smaakte lekker als extraatje bij de salade. Klaar is je Mango Feta Couscous Salade.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Het bakken van de feta vond ik een beetje lastig. Maar het is wel gelukt met wat geduld en voorzichtigheid.
 2. De feta heb ik uiteindelijk met mijn vingers door het ei en bloem mengsel gehaald. Dit werkte het makkelijkst voor mij.
 3. De feta is heel zout dus pas op met zout in je salade. Deze hoort lekker fris en zoet/zuur te zijn van de mango en tomaat.
 4. Ik heb dit gegeten met een pita broodje met kaas en knoflook boven op uit de oven.
 5. Dit recept is genoeg voor twee dagen. De volgende dag maak ik het zonder feta.
 6. Ik heb er nog een handje gebakken uitjes opgedaan.
 7. Deze dip is ook heel lekker met feta in plaats van geitenkaas.
 8. Vervang de koriander voor platte peterselie als je dit lekkerder vindt.
 9. Toffe en betaalbare borden koop je online bij de Xenos!
Geitenkaas Paprika Spread

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.