Chocolade Hazelnoot Pasta, een eenvoudig en vegan home made recept

choco hazelnoot pasta

Ik ben nooit zo’n zoetekauw geweest qua broodbeleg. Op z’n tijd een croissantje met jam en roomboter. Maar je maakt me blijer met kaas, vlees of een eitje op brood. Soms, heel soms kan een witte boterham met Nutella me verleiden. De tranen springen in mijn ogen als ik een hap neem. Niet van blijdschap maar van het suiker wat mijn tanden ontmoet. De smaak blijft verleidelijk en uniek. Hoog tijd om eens een home made variant te maken. Eentje die lekker en gezond is. En laat het me nou gelukt zijn! Suikervrij, lactose vrij en zelfs vegan. Een home made Chocolade Hazelnoot Pasta. Iedereen kan ervan meegenieten. (Tenzij je noten allergie hebt)

Recept Chocolade Hazelnoot Pasta

  • 150 gram hazelnoten
  • 10 dadels
  • 3 eetlepels cacao
  • 3 eetlepels melk (ik gebruikte rijst melk van Lima)
  • 1 Theelepel vanille poeder
  • Snufje zout
hazelnoten

De dadels heb ik een nacht van te voren ontpit en in een bakje met water laten wellen de hele nacht. Ze waren mooi zacht in de ochtend.

De hazelnoten mogen op een bakplaat en voor 10 minuutjes in de oven op 180 graden. Ik had een mix met en zonder velletjes. Beide heb ik even in de oven gedaan. Na ongeveer 7 minuten mag de bakplaat eruit en mogen de nootjes even afkoelen. Ik nam een handje hazelnoten en wreef deze tussen mijn handen zodat de velletjes eraf vallen. Dat gaat vrij makkelijk. Je kan ook met een theedoek erover wrijven. Verwijder alle velletjes van de hazelnoten.

ingredieten choco hazelnoot pasta

Pak je keukenmachine erbij, ik gebruik een staafmixer met hakmolen. Eerst doe ik de hazelnoten erin. Deze maal ik helemaal fijn. Dan mogen de dadels erbij met 2 a 3 eetlepels van het weekwater. Goed fijnmalen. De melk, cacao, vanille poeder en klein snufje zout mogen erbij. Goed mixen en proeven!

Ik hou van de pure smaak van cacao en heb een extra schep erbij gedaan. Ook heb ik wat extra melk en weekwater toegevoegd. Blijven proeven totdat je het lekker vind. Schep de Chocolade Hazelnoot Pasta in een glazen pot. Je kan het een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je dat redt tenminste. Hier is het zo op.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Proeven is belangrijk. Maak de chocopasta zoals jij het lekker vind. Gebruik je dadelwater ook goed want dit is heerlijk zoet.
  2. Een Mason Jar werkt goed als pot of bewaar glazen potten van andere producten. En was die goed schoon alvorens te gebruiken.
  3. Je kan elke melksoort wel gebruiken
  4. Ik koop sinds kort kleine pakjes rijstmelk. Vaak blijf er nog na een recept een pak melk staan die niet opgedronken werd. Zonde! Dus nu haal ik kleine pakjes van het merk Lima en dat werkt prima.
  5. Tegenwoordig kan het nog makkelijker; bestel hazelnoten zonder schil en gebruik een dadelpasta; dan hoef je de dadels niet te weken.
  6. Hartige brood inspiratie vind je hier bij ei, ei, ei
  7. Avocado Banaan Mousse voor op brood is ook heerlijk
  8. Kies ook eens andere noten voor wat variatie

Handige linkjes

Sommige linkjes in de blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.