Parelgort Salade, een snel en gezond recept

Frisse Parelgort Salade

Nadat ik de Zoete Parelgort op het vuur had staan bleef er nog 200 gram over in de verpakking. Ik had geen idee of de Zoete Parelgort een geslaagd recept zou worden dus tijd voor plan B. Een frisse Parelgort Salade. Dit recept moest totaal anders zijn dan de andere. Fris, hartig en voor de lunch of avond. Ik had inmiddels door dat parelgort een stevige bite heeft dus een salade ermee leek me ideaal. Je kan dit meenemen voor onderweg of in een pannenkoekje wikkelen met wat kaas en nog even in de oven doen. Ik heb gekozen voor betaalbare ingrediënten zodat dit recept voor iedereen toegankelijk is. Je kan uiteraard zelf nog dingen toevoegen zoals kip of spekjes.

Recept Parelgort Salade

  • 200 gram parelgort (of een heel pak als je geen Zoete Parelgort maakt)
  • 5 medium tomaatjes
  • Pot mais
  • Rode ui
  • Radijs, ik had 10 kleine stuks
  • Tuinkers
  • 1 citroen
  • Gedroogde knoflook, eetlepel
  • Eetlepel gedroogde peterselie
  • Gedroogde koriander, 1/2 theelepels
  • Olijfolie
  • Honing, eetlepel
  • Peper en zout

Bereid de parelgort zoals op de verpakking staat. Ik had iets minder dan er in de verpakking zit, 200 gram ipv 275. Dit heb ik met 720 ml water bereid.

Terwijl de parelgort aan het koken is laat je de mais in een vergiet uitlekken. Snij de tomaat, radijs en rode ui in kleine blokjes. In een grote bak mag een flinke scheut olijfolie. Daar voeg je de gedroogde knoflook, peterselie en koriander toe. Pers een hele citroen uit hierin en 1 eetlepel honing. Wat peper en zout en goed roeren. Je dressing is klaar. Eventueel proeven en vervolgens toevoegen waar je behoefte aan hebt.

Nu mag de tomaat, radijs, mais en ui erbij en de parelgort als het klaar is. Ik heb 2/3 van een bakje tuinkers toegevoegd en een klein deel bewaard als garnering maar je kan ook alles toevoegen. Goed roeren en even laten staan zodat de smaken elkaar kunnen omarmen.

Na 10 minuten proeven en toevoegen waar behoefte aan is.

Heerlijk zo als salade of schep het op een pannenkoekje met wat geraspte kaas en doe dit nog even in de oven. Een Frisse Parelgort Salade met bite.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Door de citroen en stevige ingrediënten is deze salade ook goed geschikt voor onderweg en voor 2 dagen.
  2. Voeg toe wat je zelf lekker vindt!
  3. Ik doe iets minder honing dan normaal in mijn dressing omdat de mais ook al zoet is.
  4. Je kan uiteraard verse peterselie en koriander toevoegen. Ik had dit nu niet in huis vandaar mijn keus voor gedroogd.
  5. Hetzelfde geld voor knoflook. Je kan ook 1 a 2 teentjes fijnsnijden en erbij doen. Al is de keus voor gedroogde knoflook wel bewust. Deze smaak is milder en minder overheersend in een salade.
  6. Nog oud brood over? Lekker toasten en deze Frisse Parelgort Salade erbij. Of broodsoldaatjes maken.

Lassie Parelgort

Frisse Parelgort Salade

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.