Pinda Curry, een simpel en vegan basisrecept

Dit pinda Curry recept vind z’n oorsprong een aantal jaar geleden toen ik met Abygail boodschappen deed. Ze was klein en trok van alles de wagen in en zo is dit recept ontstaan. Inmiddels heb ik het simpeler gemaakt en een basis gecreëerd. Die bestaat uit de saus en daarin kies je zelf jouw groentes. Dit recept is voor een volle pan en genoeg voor 2 dagen/ 4 personen. Je kan variëren in hoe je het eet beide dagen. Meer lees je in mijn bekende tips onderaan.

Recept Pinda Curry

  • Pindakaas 4 grote lepels
  • Kokosmelk pakje 200 ml
  • Knoflook 2 tenen
  • 1 ui
  • Stukje gember
  • Ketjap saus
  • Sojasaus
  • Peper en zout
  • Kopje water

Optioneel

  • Kies je eigen verse groentes en kruiden zoals: Paprika, prei, broccoli, selderij, boontjes, taugé, mais, bloemkool, lente ui, selderij, koriander etc.
  • Schepje sambal of pepertje meebakken
  • Kip of noten

Lekker met

  • Eiernoodles, rijst, couscous,
  • Kroepoek, emping,
  • Gebakken uitjes en strooi pinda’s,
  • Augurk, komkommer
  • Omelet

Snij de knoflook, ui en gember fijn. Snij de groentes naar keuze fijn. Ik heb nu gekozen voor paprika, prei en selderij. Paprika in blokjes, prei in ringen en de selderij fijngesneden.

Verhit vervolgens wat olie en bak eerst de ui wat glazig, dan mag de knoflook en gember erbij. Vervolgens de groentes en voeg een klein kopje water toe en wat peper en zout. Even de deksel erop en laten sudderen op laag vuur.

Ondertussen snij ik een komkommer en augurk in blokjes en maak hier zo een salade van voor later erbij.

Voeg de lepels pindakaas, kokosroom, scheut ketjap en scheut sojasaus toe. Roer tot een geheel. Nu komt het aan op proeven. Saus te dik? Voeg wat water toe. Te dun? Extra pindakaas. Wil je het zoeter? Wat ketjap. Wat zouter? Meer soja. De saus is klaar als het naar jouw smaak is.

Eet smakelijk!

pinda curry

Tips

  1. Eiernoodles hebben mijn voorkeur bij deze Pinda Curry. Deze hoeven alleen te wellen en zijn zo klaar.
  2. Een omelet bak ik er soms bij als toevoeging.
  3. De salade van komkommer en augurk is zo simpel als dat. Het zuur en fris past perfect bij dit recept.
  4. Met kokosmelk bedoel ik een klein pakje wat ook bij de kokosmelk blikken staat.
  5. Door te proeven en telkens beetje toe te voegen kan je niet misgaan in dit recept. Verwarm de saus op laag vuur op en roer regelmatig.
  6. Een recept valt en staat met de beste ingrediënten. Voor mij is de lekkerste pindakaas die van The Nuthouse. Je besteld het via deze link!
  7. Ook lekker is deze Snelle Curry

Gezonde pannen

Veel pannen hebben geen gezonde anti aanbaklaag, ik was me hier niet bewust van. Tegenwoordig kook ik alleen nog met emaillen pannen van Riess en de anti aanbakpannen van Greenpan. Een fijn gevoel dat mijn gezonde maaltijden ook gezond bereid worden.

pinda curry

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.