Mama Leven; Hoe doe je dat met twee?

mama

“Jongens en mama heb je het al vernomen tieralalalie” .. “Oh Dennenboom oh dennenboom”

Die ene mama gedachte

De echo’s van Sinterklaas en Kerst laat ik graag nog even in mijn mama hoofd toe. Daarmee kan ik namelijk die ene gedachte onderdrukken. Vuurwerk knalt nog na in mijn oren en ook dat geeft even een aangename afleiding. Het waren fijne feestdagen dit jaar.

Mijn dochtertje heeft voor het eerst echt bewust alles meegemaakt. Mooi om die magische beleving door haar ogen te mogen ervaren. Van alles krijgt ze wat mee; De commercie vanuit de media, het Antroposofische van haar Vrije School, de gewoontes van onze families. Het is een meid die zo intens geniet. Dat is toch het mooiste cadeau, om die puurheid daarvan te zien en te voelen. Samen maken we als gezinnetje mooie nieuwe herinneringen en tradities.

Maar het knallen en de glitters zijn weer voorbij. Het is tijd om wakker te worden. Normaal gesproken onderdruk ik geen gedachtes. Toelaten, accepteren en er van leren is waar ik voorstander van ben. Zo kan je groeien in het leven, het maximale uit jezelf halen. Al kan ik er niks aandoen dat ik die ene gedachte onderdruk want de hormonen gieren door mijn lijf en hoofd. Alleen.. als ik me daar bewust van ben, is het dan nog een excuus?

mama

Mama voor de tweede keer

Over ongeveer 2 maanden mag ik weer mama worden. Ik vraag me sinds kort af hoe ik dat ga doen met 2 meiden. Die gedachte houdt mij zo bezig dat ik het soms een beetje heel erg benauwd krijg. Deze tweede zwangerschap verloopt heel anders dan mijn eerste. Die was eigenlijk zo goed als probleemloos en verliep in goede kracht en gezondheid. Ik kon blijven werken tot het einde en werd zelfs aangenomen met mijn zwangere buik.

Deze tweede zwangerschap voelt als een continu gevecht met mijn hoofd en lichaam. Ik was nog nooit zo fit als voordat ik zwanger werd 33 weken geleden. Dat was dus geen garantie want nu ben ik al die weken nog nooit zo niet fit als ooit. En dat voelt heel frustrerend want ik heb het niet in de hand.

Afleiding

Aan de andere kant heeft het vechten, kotsen, hoofdpijn, rugpijn, bekkenpijn enzovoort wel voor afleiding gezorgd voor die ene gedachte; hoe gaat het straks met 2 kinderen. Hoe doen al die andere mensen dat toch, soms zelfs met 3 of nog meer kids?

Ik ben zelf enig kind misschien zorgt dat ervoor dat ik me geen voorstelling kan maken van een broer/zus band. Ik heb wel goede vriendinnen die zo close aanvoelen maar toch is dat anders. Daarnaast zitten we met een huis waar een baby nog prima in kan vertoeven maar waar we straks toch een keuze moeten gaan maken van verbouwen of verhuizen.

Dan heb ik mijn werk nog; ik neem onbetaald ouderverlof op. Hoe ga ik het vinden als thuismama en redden we het financieel? En na die verlofperiode; hoe combineer je dat met opvang voor 2 kids. Kan ik straks weer gaan sporten? Is ze net zo lief en makkelijk als mijn eerste dochter? De bevalling… dat moet ik echt weer ondergaan. Gaat dat net zo onverwacht als bij nummer 1?

mama

Hormomensausje

Die ene gedachte, overgoten in een mooi hormonensausje, rolt als een sneeuwbal door mijn hoofd en neemt meerdere gedachtes en emoties met zich mee. Om vervolgens tegen een roze wolk aan te botsen en uiteen te knallen.

Ik MAG namelijk gewoon weer mama worden. Baby voetjes kussen, die speciale liefde weer voelen. Het komt allemaal goed. Juist die anderen mama’s en papa’s die het ook kunnen zouden mij kracht en hoop moeten geven. Ik heb een een warm thuis wat ik kan bieden en veel liefde in ons gezin.

En al die andere zorgen? Ook dat komt goed. Als er iets is wat we leren als mama zijnde, is het dat niks zeker is. We leren snel schakelen en omgaan met veranderingen. Soms met een lach en soms met een traan. Maar die speciale band, die liefde voor een kind daar kan niks tegenop! Kom maar op kleine meid, ik ben erg nieuwsgierig naar je. Maar nog even geduld, laat mij nog maar even nestelen en alle Sint en kerst snoepgoed wegwerken.

Afgesproken?

Linkjes

  • Het onbetaalde ouderverlof ging helaas niet door. Lees hier waarom.
  • We zijn inmiddels gestopt bij de Vrije School voor onze oudste dochter. En we hadden meerdere goede redenen.
  • Wist je dat de Zeeman ook een mooie collectie baby kleding heeft wat betaalbaar is en van duurzaam katoen?
  • Op de kerstfoto zie je een tube van het merk Petit & Jolie. Dit Nederlandse merk is heerlijke mama, kind en baby verzorging. Bestel hier bij De Online Drogist en lees mijn blog voor meer informatie.
SpeelgoedSpeelgoed

Gastblog voor Happy Mommy januari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.