Quesadilla, een basis plus variatie tips

Quesadilla

Een Quesadilla is een gerecht wat snel en lekker is. Het is een Mexicaanse tosti. Letterlijk betekent het “Kaasdingetje”. Je eet het zo voor de lunch of als bijgerecht. Dip het in de soep of lekker bij een Indiase Curry. Het is snel klaar en je kan de smaken kiezen die je zelf lekker vindt. Vaak heb ik een pak met wraps in huis liggen. Zo kan ik snel iets lekkers maken. De smaak combinaties zijn eindeloos. Hieronder deel ik onze 3 favoriete Quesadilla’s! Je hebt minimaal 2 pannenkoeken nodig. Heb je er maar 1? Vouw deze dan dubbel. De hoeveelheden zijn dus afhankelijk van hoeveel je wilt maken.

Recept Quesadilla

Basis

  • Wraps
  • Kaas
  • Extra toevoegingen

Met het maken van Quesadilla’s is het belangrijk om het simpel te houden en vooral niet te vol qua smaken maar ook qua ingrediënten. Wil je wel vlees erbij? Neem dan salami of chorizo. Ham of iets anders kan natuurlijk ook.

Spicy Quesadilla

  • Geraspte kaas
  • Jalapeño of peperoncino (groene pepers pittig)
  • Verse koriander

Snij de koriander en pittige groene peper in kleine stukjes. Strooi de geraspte kaas over de wrap, de fijngesneden pepers en koriander erop. Dek af met een nieuwe wrap. Bak om en om voor een paar minuten totdat e kaas gesmolten is en de wrap beetje gekleurd is. Snij in puntjes even laten afkoelen.

Sweet Feta Quesadilla

  • Feta kaas
  • Geraspte kaas
  • Honing
  • Pecannoten

Verkruimel de feta over de wrap. Strooi wat geraspte kaas hierover. Pecannoten verkruimel ik ook en verdeel ik over de kaas. Als laatste wat honing erover en afdekken met andere wrap. Beide zijdes paar minuten bakken in een pan.

King Cheddar

  • Cheddar kaas
  • Geraspte kaas
  • Rode ui
  • Peterselie

Het liefste gebruik je hiervoor verse cheddar. Maar als die er niet is kan je ook de plakjes gebruiken. Snij de rode ui fijn en de peterselie ook. Verdeel de kaas en daarover de ui met peterselie. Dek af met een wrap en bak beide zijdes bruin. Heerlijk! Wat verse groene peper smaakt ook goed hierbij.

Tips

  1. Je kan in plaats van geraspte kaas ook plakjes nemen of zelf kaas plakjes van een stuk kaas. Ik hou van belegen kaas. Maar je kan elke kaassoort wel gebruiken. Met de feta en cheddar mix ik het met normale kaas omdat de smaak anders te heftig kan zijn.
  2. In de pan is geen boter of vet nodig met bakken.
  3. Jalapeno, peperoncino of verse groene peper zijn heerlijke pittig makers. Chillivlokken zijn ook prima hiervoor.
  4. Dip lekker in Pittige Ketchup, Kwark Dip of Snelle Quacamole.
  5. Verse kruiden zijn ook lekker op een Quesadilla. Bieslook, peterselie, koriander etc. Maar de gedroogde varianten werken ook prima als je dit niet vers in huis hebt.
  6. Uit de oven kan ook prima
  7. Zin een Mexicaans feestje? Servies en lekker eten bestel je makkelijk online voor je feestje thuis. Ook voor jezelf een aanrader.
Quesadilla uit de oven in kwarten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.