Regenboog Stamppot, een kleurrijk en gezond recept

Regenboog Stamppot


Regenbogen zijn hipper dan ooit tevoren. De regenboog recepten en producten vliegen je om de oren en ik moet zeggen dat ik het kleurrijke plaatje wel kan waarderen. Helaas wordt voor die kleurexplosie in een gerecht vaak veel chemische kleuring gebruikt. In mijn recept kiezen we gewoon de kracht en kleur van verse groentes. Bovendien is deze Regenboog Stamppot ideaal voor kinderen die wat moeilijker eten. De naam en de kleuren zorgen al voor meer eetplezier. In het recept deel ik mijn voorkeur om een stamppot mee te maken en stampen maar je kan natuurlijk gewoon je eigen manier hierin kiezen. Tot slot heb ik de restgroentes gebruikt die ik over had van de Verse Masala Groentes. Dat zijn 2 heerlijke recepten voor 1 boodschapje. Niet alleen handig maar ook lekker betaalbaar.

Recept regenboog stamppot

 • Regenboogwortelen 5 grote stuks
 • Halve bloemkool
 • Kilo aardappelen
 • Roomboter
 • Mosterd
 • Gedroogde knoflook
 • Melk (kokos rijstemelk)
 • Peper en zout
 • Sesamolie

Als eerste beginnen we met het schillen en snijden. Schil en snij de wortels en aardappelen. Breek de bloemkool in stukjes. Voeg allemaal samen in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook totdat het stampbaar is; ongeveer 25 minuten hier.
In een grote kom doe ik een scheut melk, 2 eetlepels mosterd, scheut sesamolie, peper, zout en gedroogde knoflook. Dit roer ik goed. Ik voeg een blokje roomboter toe en dan de gekookte groentes en aardappelen. Stamp tot het een mooi geheel is. Als laatste proef je en voeg toe waar behoefte aan is.

Geniet van je Regenboog Stamppot!

Regenboog Stamppot

Tips

 1. Producten die schuin staan zijn optioneel. Ik gebruik die graag in een stamppot. Bovendien is alleen kookvocht, peper en zout ook al voldoende.
 2. Deze groentes had ik nog in huis maar je kan ook nog kiezen voor andere kleuren erbij. Denk aan groen; boontjes of broccoli. Geel en rood; paprika.
 3. Mosterd geeft een stamppot net wat extra pit.
 4. Ik heb nu alles tegelijk gestampt. Je kan er ook voor kiezen om de groentes per kleur te pureren om vervolgens te roeren door de gestampte aardappelen. Dit geeft net wat meer kleur effect en zorgt voor een gladere Regenboog Stamppot. Zelf hou ik van wat bite en vind wat grover niet erg.
 5. Hoe kleiner je de groente/aardappels snijdt; hoe sneller deze gaar zijn. De wortel duurt het langst en moet in verhouding dan kleiner zijn.
 6. Sesamolie geeft net dat beetje extra wat een stamppot kan gebruiken. Het is niet nodig. Voor de roomboter kan je ook kokosvet gebruiken als je voor plantaardig gaat. Hoewel de smaak dan anders is van die 2 totaal verschillende producten. Maar kies vooral wat bij jouw smaak en eetwijze past.

Andere recepten

De groentes waren een restje van dit recept:
Verse Masala Groentes

Regenboog Stamppot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.