Sambal Saus, een eenvoudig recept met 3 ingrediënten

sambal saus

Een pittige sambal saus is heerlijk als dip. Lekker met een bakje kroepoek of emping. Maar het gaat ook goed samen bij gerechten zoals een Turkse Pizza. Sambal heb ik nog niet zelf gemaakt. Ooit wil ik dit wel eens gaan doen. Maar er zijn prima varianten in de winkel te vinden. Ik heb een heerlijke maar super pittige home made sambal in huis. Een paar druppels zijn al genoeg. Kijk eens bij een toko, lunchroom of op marktjes of hier potten home made sambal staan. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke kleine sambal merken die echt heerlijk zijn!

Recept Sambal Saus

  • Sambal oelek
  • Hele pittige sambal
  • Optioneel; water, soja, ketjap

Eigenlijk komt het neer op smaken combineren. Ik vind sambal oelek lekker zout maar niet pittig genoeg. Daarom voeg ik een klein schepje van mijn home made sambal toe. Ik meng het met water zodat het meer een saus wordt. Eventueel scheutje ketjap of sojasaus erdoor. Let op dat ketjap zoet maakt en soja zout. Heb je zelf andere sambal dan kan je daarmee ook mixen natuurlijk. Probeer je eigen gouden combinatie te vinden! Zo simpel en lekker is het om deze saus te maken. En eenmaal onder de knie, dan tover je elke keer een heerlijke sambal saus op tafel!

Enjoy!

Tips

  1. Sambal manis en ketjap is ook een erg lekkere combinatie. Het wordt dan wel meer een donkere en zoutere saus.
  2. Tegenwoordig ben ik erg fan van sriracha sauzen. Ooit wil ik dit zelf nog gaan maken.
  3. Deze Sambal Saus is heerlijk bij je home made Turkse Pizza.
  4. Pindasaus, een snel en eenvoudig recept
  5. Knoflook Saus
  6. Ooit wil ik ook mijn eigen sambal gaan maken. Dit doe je door pepers, kruiden en specerijen in een vijzel te vermalen. Er zijn uiteraard vele manieren, maar dat staat op mijn to kook lijstje!

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.