Seepje, een plantaardig antwoord op wassen en schoonmaken

seepje

Wat doe je als kersverse mama en je pas geboren baby zit opeens onder de gekke vlekken? Heel erg in paniek raken was dat in mijn geval. Ze dronk alleen nog maar melk bij mij dus het kon niet iets in voeding zijn? Op het consultatie bureau gaven ze als tip om eens geen wasverzachter te proberen en te kijken of het niet komt door mijn wasmiddel. Ik ben eens wat wasjes gaan doen zonder wasverzachter en binnen een paar dagen waren alle gekke plekken weg bij mijn oudste dochter. Geweldig! Alleen zat ik wel met ruwe was. Ook begon ik me in die periode te verdiepen in “Plastic Soup“.
Beide dingen hebben me aangespoord om eens te gaan kijken wat er allemaal op de markt is aan natuurlijke wasmiddelen. Vrij weinig helaas en 1 naam kwam daar duidelijk uit naar voor; Seepje!

seepje schillen

Wasnoten

En Seepje was meteen een schot in de roos. Het is een Nederlands bedrijf opgezet door de wasmannen Jasper en Melvin. Hun visie is kraakhelder, eerlijk en duidelijk. Ze willen wassen, veel wassen en zorgen dat de wereld er beter op wordt. Zowel de mensen die Seepje maken als de mensen die het gebruiken. En het is vriendelijk voor onze mooie aardbol. Waar we er maar 1 van hebben en dus zuinig op moeten zijn.

Je wast met schillen van de vrucht; Sapindus mukorossi-vrucht afkomstig van de Sapindusbomen. Deze groeien het beste in en rondom het Himalaya gebergte. De productie vind dan ook plaats in Nepal. Seepje zorgt voor het welzijn van de Nepalese werknemers en zorgt ook voor een goed verwerkingsproces van de schillen. Eerlijk wassen op en top.

In Nepal en omgeving kennen ze de kracht van deze schillen al heel lang. De schillen bevatten saponine, een soort natuurlijke zeep dat reinigt en antibacterieel werkt. Komen de schillen in aanraking met water dan scheiden ze een natuurlijke vorm van zeep af. Ze wassen wit, kleur, en alle stoffen.

Ervaring

Mijn eigen ervaring is heel positief. De wasmannen hebben een enthousiasme en drive die erg aanstekelijk is. Nog nooit heb ik met zoveel plezier en liefde de was gedaan. Mijn dochter heeft geen uitslag gehad wat voor haar ook fijn is.

wasblik

Ik heb een groot blik gekocht waarin ik de schillen bewaar. Je vult het bijgeleverde katoenen zakje met 4 hele of 8 halve schillen en daarmee kan je 3 wasjes doen. Eventueel een paar druppels etherische olie als je een geurtje wilt. Wasverzachter is niet nodig omdat dit ook al in de schillen zit. Al heeft Seepje sinds kort ook een eigen wasverzachter uitgebracht op basis van dezelfde schillen.

Voor de ergste vlekken, kinderen zijn hier een ster in, heb ik wel een beetje ondersteuning nodig. Dit doe ik door de vlek snel uit te spoelen en een scheutje bio afwasmiddel erop te doen voordat het de wasmand in gaat. Ook doe ik een schepje baking soda erbij. Met hulp van die twee producten gaan de meest mysterieuze en hardnekkige vlekken er uit.De was zelf komt heerlijk fris en schoon eruit en de kleuren blijven mooi.

Qua prijs vind ik het prima. Je hebt geen flessen wasverzachter meer nodig en geen extra fles voor de wol was. Je kan een pakket bestellen met korting. En met het gebruik van deze schillen weet je gewoon dat er veel mensen mee geholpen zijn. Ik ben al een lange tijd fan en zal het ook zeker blijven gebruiken.

Nieuwe producten van Seepje

Sinds kort hebben ze ook Seepje vloeibaar! Deze werkt net zo fijn. En het assortiment wordt alleen maar groter met afwasmiddel en allesreiniger erbij. En tegenwoordig ook wasverzachter! De wasmannen hebben nog een aantal goede tips geplaatst op de site voor een perfecte was.

Seepje is met volle overtuiging een echte Good Mood Friend.

Handige linkjes Seepje

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

2 reacties op “Seepje, een plantaardig antwoord op wassen en schoonmaken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.