Simpele kruidenroomsaus met oventomaatjes, een snel en eenvoudig recept

Simpele kruidenroomsaus met oventomaatjes

Meestal maak ik mijn roomsauzen op basis van ricotta. Dit is zoutarm en vetvrij, een gezonde keuze dus. Ik breng het vervolgens op smaak met kruiden. Maar wat als je nou net wat sneller wilt zijn, en net een wat andere smaak wilt hebben? Dan is een kruidenroomkaas een prima keuze voor een saus! Verdun dit met water en/of melk en je bent al een heel eind. Het recept voor Simpele kruidenroomsaus met oventomaatjes is snel, lekker en voldoende voor meerdere personen, of twee dagen.

Recept Simpele kruidenroomsaus met oventomaatjes

  • Trostomaatjes, liefs kleine
  • Fles balsamico of balsamico crema
  • Bakje Paturain cuisine
  • Bio spekblokjes
  • Teentje knoflook
  • Prei
  • Handje diepvries doperwtjes
  • Peper en zout
  • Eventueel kruiden voor over de tomaat zoals tzatziki kruiden of knoflookpoeder
  • Water
  • Lekker met (volkoren) pasta

Ik begin met het halveren van de tomaatjes. Deze leg ik in een ovenschaal met de open kant naar boven. Hierover doe ik wat balsamico, op elk tomaatje! En vervolgens wat peper, zout en nog wat tzatziki kruiden. In een oven van 200 graden zijn deze in ongeveer 15 tot 20 minuutjes klaar. Totdat jij het lekker vindt.

Vervolgens snij ik de prei in dunne halve ringen en ik snij de knoflook fijn. Ik kies er last minute voor om geen ui te gebruiken omdat ik al prei heb. Ook besluit ik om wat diepvriesdoperwtjes erbij te doen. Dit is mooi voor de kleur en smaak. In een pan bak ik eerst de spekjes wat uit. Vervolgens voeg ik de knoflook toe. Als het een beetje bruin begint te kleuren, giet ik het vet af. Dit bewaar ik want dit is heel smaakvol. Lekker om iets anders in te koken!

In de pan met uitgebakken spekjes en knoflook voeg ik de gesneden prei en doperwtjes toe. En daarna het pakje Paturain cuisine en wat water. Ik roer rustig en voeg nog wat water toe. Net zolang totdat het de gewenste dikte heeft. De saus is al heel smaakvol dus ik voeg alleen nog wat peper toe. Ik schep de saus door de gekookte pasta heen en top het af met de oventomaatjes en wat Parmezaanse kaas.

Enjoy!

Simpele kruidenroomsaus met oventomaatjes

Tips Simpele kruidenroomsaus met oventomaatjes

  1. Het vet wat ik afgiet doe ik in een stevige kleine mok. Die kan de hitte van de hete olie wel aan. Morgen ga ik roti maken en dan gebruik ik dit smaakvolle vet om in te koken.
  2. Je kan deze saus ook zonder spekjes of met vega spekjes bakken
  3. Om de zoveel tijd ontvang ik een foodybox met daarin lekkere producten om uit te testen. Zo ook de bio balsamico crema, dit is zo onwijs lekker. Dit is wat mij betreft echt een aanrader. Maar ook de volkoren pasta zat er dit keer bij. Ik kies steeds vaker voor volkoren pita broodjes en pasta. Dit is gezonder en voedzamer. Probeer het ook eens om deze eetswitch te maken. De smaak is namelijk prima.
  4. Paturain cuisine heeft voor mij precies de goede smaak, heerlijk in combinatie met de zoetige oventomaatjes
  5. Meer uitleg en variatie van balsamico oventomaatjes: Balsamico Oven Tomaatjes
  6. Trostomaatjes hebben voor mij de lekkerste smaak, de kleine variant zijn perfect voor dit soort gerechten en zo smaakvol
  7. Ik schep de gekookte pasta door de saus heen maar je kan dit natuurlijk eten zoals je zelf lekker vindt
  8. Op de ingrediënten foto zie je een ui liggen en geen doperwtjes uit de vriezer. Dit was een last minute besluit en een goede ook!
saus

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.