Tafel met Verhaal, een stukje natuurlijk design in huis

boom

Het begin van een tafel met verhaal en karakter. Soms kruist je pad met bepaalde mensen in je leven en ontstaan er bijzondere ontmoetingen en projecten. Twee jaar geleden zag ik een kistje op wielen voorbij komen op marktplaats. Leuk, want we waren op zoek naar een nieuwe salon tafel. Ik nam contact op met de verkoopster en het bedrijfje Ambianse bleek in onze stad te zitten. We konden maten doorgeven en zo gezegd zo gedaan. Een mooi op maat gemaakt tafeltje. Ook zag ik een leuke keukenrol houder van hout en een ouderwets kopje wat een lampje is. Leuke unieke handgemaakte producten.

Een jaar later was daar onze kleine meid. En de tafel bleek een leuke loopwagen te zijn voor haar. Op zich niet zo erg maar we waren steeds ons salon tafeltje kwijt. Ook viel het tafeltje een beetje weg bij de nieuwe vloer. Tijd om een nieuw model te zoeken.

Ideale looptafel voor Abygail

Op zoek

Al vrij snel waren we erover uit dat het een boomstronk moest worden, liefst op wielen. Bij nader inzien toch maar geen wielen dit keer en dan wel een stronk die opgetild kon worden. Op het moment is er redelijk veel aanbod en zagen we door de stronken het bos niet meer.
Ik heb weer contact gezocht met Yvonne van Ambianse en toevallig had ze wat houten plakken liggen. Een houten plak was niet wat wij in eerste instantie in onze gedachte hadden maar bij nader inzien wel heel leuk.

We hebben een afspraak gemaakt en daar is een prachtig idee voor een tafel geboren. We hebben een mooie plak hout uitgezocht en Yvonne had toevallig een paar oude houten jaren 60 pootjes liggen. Een perfecte combinatie voor ons. Wij wilden het simpel en puur houden. Het hout vertelt al een verhaal en dat is voldoende voor ons.

tafel

Tafel met een verhaal

Ambianse ging aan de slag en twee weken later was het spannende moment daar. Ons tafeltje waar we zo naar uitkeken. En het is werkelijk waar zo prachtig geworden. Het mooiste tafeltje wat ik ooit heb gezien. Een gaaf upcycle project. Oude pootjes met een boomplak. Bewerkt met veel liefde, aandacht en zorg. Een recept voor een waar meesterwerkje wat perfect bij ons past! De boom vertelt zijn verhaal in volle glorie en kan nog jaren mee op deze manier. Het is heel glad geworden, geen splinters voor mijn dochter waar we ons zorgen om hoeven maken en de bast zit er zelfs nog stevig om heen. Dit maakt het nog specialer vind ik. Echt een tafel met verhaal en karakter.

tafel met verhaal

Bedankt Ambianse!

We zijn er heel erg blij mee. Een tafel met een verhaal, dit past perfect bij ons.

boomplak tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.