Mini Saucijzenbroodjes, een eenvoudig bakrecept

mini saucijzen broodjes

Ik vind saucijzenbroodjes heerlijk, uit eigen keuken dan. Ik wil graag weten wat erin zit. Hier in Brabant zijn natuurlijk de worstenbroodjes niet weg te denken. Ooit heb ik 1 keer een lekker worstenbroodje gegeten. Verder vind ik de inhoud altijd erg dubieus. Zelf maken is helemaal niet zo moeilijk en je kan de smaak geven die je zelf lekker vind. Deze Mini Saucijzenbroodjes zijn een beetje zoet door de ketjap en paprika poeder. De basis is gehakt, ei, paneermeel, peper, zout en het geheim; een beetje ketchup en mosterd erin. Verder kan je zelf variëren met kruiden de je lekker vindt.

Recept Mini Saucijzenbroodjes

  • 200 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Ketjap saus, paar scheutjes
  • 2 theelepels paprika poeder
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
  • Mosterd en Ketchup, van elk een klein beetje
  • Sesamzaad
  • 7 plakjes bladerdeeg
mini saucijzen broodjes

Ik begin met de knoflook en peterselie fijn te snijden. Vervolgens doe ik dit in een kom met het gehakt. Het ei breek ik in een klein schaaltje. Klutsen en grootse gedeelte giet je bij het gehakt. Het achtergebleven ei gebruik je om straks de broodjes te bestrijken.

Vervolgens ga je alles goed kneden. Een scheutje ketchup en mosterd voeg je eerst toe en dan kan de rest er ook bij. Goed mengen. Het moet niet te nat zijn maar ook niet te droog. Voeg paneermeel toe om het droger te krijgen en eventueel wat meer ketjap om het natter te krijgen. Als alles goed gemengd is even laten rusten. Ruik ook eens of het lekker is. Met rauw gehakt is het lastig proeven maar met ruiken kom je ook een eind.

De bladerdeeg snij je doormidden en van het gehakt maak je dunne rolletjes. Deze leg je in het midden en het bladerdeeg vouw je er om heen. Met een vork de uiteindes aandrukken. Snij in stukjes en bestrijk met het ei. Gooi wat sesamzaadjes erover.

Oven op 200 graden voorverwarmen en de mini saucijzenbroodjes mogen ongeveer 20 minuten erin. Totdat ze goudbruin zijn.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Probeer eens andere kruiden zoals kerriepoeder, Italiaanse kruiden of pesto.
  2. Je kan het broodje ook heel laten maar dan moeten ze iets langer in de oven omdat er een grotere hoeveelheid gehakt gaar moet worden.
  3. Wil je wat meer pit? Voeg een theelepel cayenne peper toe of wat chili peper, rode peper, druppels tabasco etc.
  4. Verse andere kruiden zoals bieslook of koriander kan ook prima.
  5. Met Vegetarisch kruimgehakt zou het ook moeten lukken. Voordeel is dat dit gehakt al gaar is. Ik weet alleen niet of ik er dan ook ei en paneermeel in zou doen. Ik ga het eens proberen.
  6. Oven Aardappels met Pittige Spinazie, een snel en eenvoudig recept is ook erg lekker
  7. Of wat dacht je van deze Doperwt Feta Munt Pakketjes
  8. Bij de Xenos verkopen ze echt onwijs leuke, betaalbare en diverse borden. Leuk om deze mini saucijzenbroodjes op te serveren!

Handige linkjes

Sommige linkjes in de blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.