Petit & Jolie, een bewust en natuurlijk verzorgingsmerk

petit & Jolie logo

Petit & Jolie

In mijn zoektocht naar de beste producten voor mijn dochter haar (en ook mijn) gevoelige huid ben ik Petit & Jolie al een paar keer tegengekomen. Eerst zag ik deze vrolijk gekleurde flesjes op een plank staan in een kinderwinkel. Het trok meteen mijn aandacht. Simpel, fris en een sprekend ontwerp. Ik had alleen net al in een zwangerschapswoede moment redelijk wat biologische verzorgingsproducten online besteld dus dit leuke merk moest even wachten.

Een paar maanden later liep ik op een kinderbeurs en daar kwam ik ze weer tegen. Fleurig stonden ze op een rijtje. Ik raakte aan de praat met de verkoopster en kreeg een proefmonstertje mee. Eigenlijk wilde ik wel iets kopen hiervan maar we bleven hangen buiten in de zon en toen was de beurs al over.

Het proefmonstertje heb ik weggegeven aan iemand bij wie het goed paste op dat moment en eigenlijk ben ik het daarna een beetje uit het oog verloren. Totdat er opeens veel berichten op social media voorbij kwamen. Iedereen is erg enthousiast over dit merk. Er komt nog meer media aandacht bij omdat Doutzen Kroes deze producten ook graag gebruikt. Nu ben ik toch erg nieuwsgierig geworden en ga ik het niet langer meer uitstellen.

zeep en douche

Wie is Petit & Jolie?

Eerst wil ik meer te weten komen over dit merk. Ik heb contact gezocht met wat vragen en kreeg leuke reacties van Esther Keddeman. Dat is ook meteen de power mama die achter Petit & Jolie zit. Voor mij was het niet meteen duidelijk, maar het is een op en top Nederlands merk. Geen grote bedrijven die onbereikbaar zijn. Nee, Esther heeft het zelf opgezet en met veel passie en liefde zorgt ze voor haar producten.

Esther heeft 2 kids, een zoon en een dochter en woont in Utrecht. Bij de geboorte van haar eerste kindje, haar zoon, had ze een moment van “bezinning”. Wat eten, drinken en geven wij eigenlijk aan onze kinderen. En wat smeren we op de huid? Ze werkte op dat moment al enkele jaren in de voedingsmiddelenindustrie. De twijfel groeide bij haar over de producten de ze maakten en verkochten. Eigenlijk voelde het niet meer goed, werken voor producten waar ze niet langer achter stond.

Eigen Visie

Haar eigen visie was aan het groeien en ze volgde haar hart daarin. Ze wilde iets anders en had besloten haar baan op te zeggen om een merk in de markt te zetten waar ze wel achter staat. De visie is helder en duidelijk. Niks staat op zichzelf, alles hangt samen. Je hebt niet alleen een los “product”, het is allemaal onderdeel van een proces. Het fabriceren, het product zelf, de gebruikers maar ook hoe het afgebroken en verwerkt wordt.

De keuze voor verzorgingsproducten is gekomen mede doordat de favoriete bezigheid badderen is bij Esther thuis. Een heerlijk moment samen met je kinderen. Een moment om van te genieten maar ook een moment waar je de kwetsbaarheid ziet van je kleintje. Als je weet wat er allemaal in verzorgingsproducten zit dan zal je daar niet snel bewust voor kiezen. Destijds waren de keuze mogelijkheden voor hoge kwalitatieve natuurlijke verzorgingsproducten klein. Dus om die redenen is Petit & Jolie geboren.

petit love

Voorwaarden zijn;
– 100% natuurlijke oorsprong
– Waar mogelijk gebruik maken van biologisch geteelde ingrediënten
– Certificaat voor natuur cosmetica

Dat laatste punt gaat hand in hand met de eerder genoemde visie. Alles hangt samen en niks staat op zichzelf. Esther wil de consument de garantie geven dat het inderdaad natuur cosmetica is en dat ook het proces van fabriceren volgens die maatstaven van natuur cosmetica gaan. Het is belangrijk dat dit proces milieu vriendelijk gebeurd.

Meer lezen over het certificaat?

Eigen Ervaring

In de visie van Esther kan ik mijzelf helemaal vinden. Dat moment van “bezinning” heb ik ook gehad. Daardoor is deze blog ontstaan. Wat geef ik nou aan mijn kleine meid en waar komt het vandaan. Het gehele proces hierin is inderdaad belangrijk. Een product kan dan “goed” zijn, maar als het proces van verkrijgen niet goed is dan voelt dat voor mij niet als een juiste keuze. Alles hangt samen. Biologisch is een woord wat veel genoemd wordt tegenwoordig. Het betekend niet automatisch dat het goed is maar vaak gaat het wel samen met een bewuste manier van verkrijgen. We hebben maar 1 aardbol en daar moeten we zuinig op zijn. Bewust worden van je keuzes en leren over de producten die je gebruikt is een stap in de goede richting denk ik. En Petit & Jolie helpt hierbij!

petit & Jolie handzeep douche

Ik vind het fijn dat er “maar” een aantal producten zijn. Duidelijk en overzichtelijk. Voor onder de douche is er 1 flesje met appel groen etiket. Niet shampoo, wasgel, en andere dingen apart. Gewoon 1 flesje voor het hele lichaam.De geur is heerlijk fris. Het ruikt naar zoete appeltjes die een zomerse regenbui op hun boomgaard hebben gehad, van de boom zijn gevallen en door het vers gemaaide gras gerold zijn. De geur is niet heel sterk wat prima is voor onze gevoelige huid want dat betekent dat er niet heel veel parfum in zit.

Geen Zeep

Er zit geen zeep in! Heel fijn want zeep zorgt dat de gevoelige huid uitdroogt en er nog meer droge plekken of eczeem ontstaat. Bij biologische verzorgingsproducten die mild zijn moet je vaak concessies doen. Schuimversterkers zijn niet goed, dus die zitten er niet in. Maar schuimen is wel een sensatie wat het douchen fijn maakt. En de geur, parfum, zorgt vaak voor huidreacties maar helemaal geen geur vind ik ook niet fijn.

Petit & Jolie valt hier precies tussen. Er zit wel een geur aan maar niet te overdadig. Het schuimt niet sterkt maar het smeert heerlijk. De huid van mijn oudste dochter reageert heel goed erop en mijn eigen huid ook. De handzeep gebruik ik elke dag. Ik ben blij dat ik het eindelijk heb geprobeerd en het blijft ook vast in mijn huis te vinden. Een mooi Nederlands merk met een duidelijke visie, om trots op te zijn.

Petit & Jolie is een echte Good Mood Friend!

www.petitetjolie.nl

Linkjes

petit & jolie

Inmiddels is de lijn uitgebreid en zijn er meer heerlijke producten in deze familie! Zoals een billen creme, bodymilk en massage olie. Ook voor mijn tweede dochter gebruik ik deze producten graag.

petit en jolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.