Tomaten Ricotta Saus, een eenvoudig en snel recept

tomaten ricotta saus

Sommige dagen vliegen echt voorbij. Er moet zoveel gebeuren en als er maar iets onverwachts gebeurd dan kom ik tijd tekort. Nog maar 30 minuten waren er voordat ik weg moest en eigenlijk wilde ik nog iets koken. Die avond zou ik pas laat in de avond thuis zijn en vaak ben ik dan te moe om nog echt te gaan koken. Een snelle pasta saus it is maar helaas had ik niet genoeg verse tomaten en maar 1 pakje gezeefde tomaten. Gelukkig stond er nog een bakje ricotta in de ijskast. Een snelle, simpele en lekkere saus is geboren. Tomaten Ricotta Saus.

Recept tomaten ricotta saus

 • Tomaten (ik had 7 medium cherry tomaatjes)
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 150 gram rundergehakt
 • Pakje gezeefde tomaten of een fles passata
 • Ricotta half bakje (andere helft gebruik ik voor een kruiden dip)
 • Doperwtjes (ik gebruik diepvries doperwtjes)
 • Gedroogde basilicum
 • Peper, zout en olijfolie

Snij de tomaten, ui en knoflook fijn. In een pan mag je het gehakt rul bakken met wat olijfolie. Als het gaar is doe ik het even in een diep bord. In dezelfde pan, vuur nog aan op medium, voeg ik eerst de ui toe. Dit fruit ik tot het glazig is en dan mogen de knoflook en kruiden erbij. Even kort meebakken. De tomaten blokjes gaan er in. Even paar minuten laten pruttelen en goed roeren. Gehakt mag terug erbij en alles nog even een paar minuutjes laten pruttelen en blijven roeren.

De gezeefde tomaten toevoegen en de ricotta ook. Ik heb nog wat water erin gedaan omdat de saus wat dik werd. Als laatste de diepvries doperwtjes er bij. Lekker laten pruttelen op laag vuur, peper en zout toevoegen naar smaak.

Binnen ongeveer 10 minuten een heerlijke simpele Tomaten Ricotta saus. In de avond hoef ik alleen nog maar pasta te koken en kaas te raspen.

Enjoy!

tomaten ricotta saus

Tips Tomaten Ricotta Saus

 1. Is je saus te dik dan kan je nog wat water toevoegen.
 2. Is je saus te dun dan nog even laten inkoken.
 3. Je kan de saus over gekookte pasta doen, maar ook de pasta door de saus scheppen.
 4. Ik vind Pecorino kaas, die ik zelf rasp, heerlijk erover. Maar parmezaan of andere kaas is kan er ook goed bij.
 5. De rucola scheur ik in stukjes voordat ik de pasta erop leg.
 6. Edelgist vlokken zijn een raar product vind ik. Het ruikt en smaakt een beetje kazig. Het zit vol met vitamine B wat goed is voor onder andere je huid, haar en nagels. Dit wordt veel door vegetarische mensen gegeten. Je kan er goede saus mee maken die naar kaas smaakt. Ik vind het lekker om over de pasta te doen.
 7. Let op de gezeefde tomaten en lees de ingrediënten. Bij mij zit er alleen tomaat in en een beetje zout. De smaak is heerlijk en het is handig om dit in huis te hebben. Je kan het ook in een glazen fles kopen als dit je voorkeur heeft en dan heet het passata.
 8. Zonder gehakt of met vega kruimgehakt is deze saus ook lekker.
 9. Ik heb erbij geserveerd; pecorino (geraspt), rucola, edelgist vlokken, groene peperkorrels, zonnebloem pitjes, brood, Ricotta Kruiden Dip

Gezonde pannen

Veel pannen hebben geen gezonde anti aanbaklaag, ik was me hier niet bewust van. Tegenwoordig kook ik alleen nog met emaillen pannen van Riess en de anti aanbakpannen van Greenpan. Een fijn gevoel dat mijn gezonde maaltijden ook gezond bereid worden.

tomaten ricotta pasta

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.