Vegan Jus, een snel en simpel recept

vegan jus

Vegan jus, inderdaad een jus zonder vleesch of dierlijke producten. Ik vind het prima dat vleesvervangers en recept vervangers soortgelijke namen dragen. Het is toch meteen duidelijk wat er wordt bedoeld? Dit recept is lekker snel en kan prima gemaakt worden bij een stamppot, gewoon zo om je brood in te dippen of waar jij maar graag jus bij wilt eten. De smaken zijn aan jezelf hoe sterk je die wilt.

Recept Vegan Jus

 • 3 uien
 • 1 teentje knoflook
 • Doosje champignons
 • 10 cherry tomaatjes
 • Verse peterselie
 • Ketjap manis naar smaak
 • Sojasaus naar smaak
 • Peper en zout
 • Kopje water

Snij de ui in halve boogjes en het teentje knoflook mag fijngesneden worden. Champignons in (halve) plakjes en de tomaatjes fijn. Verwarm wat vegan boter of plantaardig vet in een pan en begin met je uien boogjes te bakken. Dan mogen de knoflook stukjes erbij.

Voeg de champignons toe, dit gaat nog slinken. Het vuur mag best wel hoog als je erbij blijft en regelmatig roert. Als de champignons wat geslonken zijn voeg je een scheut ketjap, soja, peper, zout en de tomaatjes toe. Goed roeren en voeg het kopje water toe. Als laatste wat fijngesneden peterselie.

Zet het vuur laag en laat met een deksel erop zachtjes pruttelen met regelmatig roeren. Of zet het vuur uit, deksel erop en laat zo staan. Dit zijn smaken die moeten ontwikkelen maar je kan het uiteraard ook meteen serveren. Proef of het naar smaak is en voeg toe waar behoefte aan is.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Vind je de Vegan Jus lekker en wil je toch vlees? Dan begin je met dit uit te bakken en in dat vet maak je vervolgens deze jus.
 2. Ik had nu geen verse peterselie en het was ook lekker.
 3. Wil je het zouter? Voeg wat meer soja of zout toe.
 4. Wil je het pittig? Voeg een Spaans pepertje toe of wat chili vlokken.
 5. Meer of minder ingrediƫnten maken niet zoveel uit. Dit recept is een mooie balans tussen ingrediƫnten en smaken en voldoende voor een volle pan.
 6. Lekker met een stamppotje.

Gezonde Pannen

Veel pannen hebben geen gezonde anti aanbaklaag, ik was me hier niet bewust van. Tegenwoordig kook ik alleen nog met emaillen pannen van Riess en de anti aanbakpannen van Greenpan. Een fijn gevoel dat mijn gezonde maaltijden ook gezond bereid worden.

Vegan Jus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.