Vegan Shoarma, een simpel en snel recept

Vegan Shoarma

Vegan Shoarma; dit is echt 1 van onze favoriete recepten geworden sinds we minderen met vlees eten. Shoarma vond ik lekker door de kruiden en sausjes, maar ik had altijd wel een aantal stukjes dubieus vlees wat de eetpret weer een beetje verpestte.

Met de plant shoarma van Vivera heb je dat niet en wel de smaak, helemaal top dus. Ook nog eens snel klaar, je snacktrek wordt gestild, win-win! Eigenlijk is dit recept te simpel om een blog van te maken maar ik heb het iets uitgebreid en sausjes erbij gezet. Let op; mijn knoflooksaus is met kwark wat niet vegan is. Kies je eigen vegan knoflooksaus als je dit wel wilt. Het recept is voor 4 personen.

Recept Vegan Shoarma

  • 2 pakken Vivera shoarma
  • Shoarma broodjes
  • 1 of 2 paprika’s
  • Rode ui (1 a 2) om mee te bakken en wat om rauw erbij te doen
  • Wat champignons eventueel
  • Pittige saus (sriracha)
  • Knoflooksaus
  • Komkommer
  • IJsbergsla

Voor mijn knoflooksaus: volle kwark, water, gedroogde knoflook, gedroogde bieslook, peper, zout en uienpoeder.

Ik snij de paprika in dunne reepjes, de rode ui in smalle boogjes en de champignons in dunne plakjes. In een pan verhit ik wat vet en daarin voeg ik de shoarma, ui en paprika toe. Na ongeveer 10 minuten de champignons als je deze gebruikt, want deze zijn sneller gaar. Wij houden van knapperige shoarma dus ik bak het op hoog vuur, maar maak het vooral zoals jij lekker vindt. En let op, niet elke pan bakt knapperig. Laatst had ik een wok en daarbij werkte het niet.

Ondertussen gril ik de shoarma broodjes en snij ze pas daarna open.

Mijn knoflooksaus maak ik met volle kwark. Hierin voeg ik de kruiden toe en verdun ik met water. Blijven proeven totdat het op smaak is.

De komkommer snij ik in dunne plakjes en de ijsbergsla snij ik in dunne reepjes. Dit zet ik in aparte bakjes erbij samen met de eerder gesneden rode ui

Vul je broodje lekker met de Vegan Shoarma, komkommer, rode ui, sla en sauzen.

Eet smakelijk!

Tips

  • Snackkomkommers zijn ideaal vind ik. Blijven net wat langer vers dan een gewone grote. Met een dunschiller maak ik mooie dunne plakjes.
  • Je eigen knoflooksaus kan je kruiden zoals je wilt natuurlijk. De smaken worden later wel wat sterker dus het beste maak je deze wat eerder dan dat je gaat eten.
  • Als pittige saus vind ik sriracha perfect bij de vegan shoarma passen.
  • De champignons en paprika zijn niet noodzakelijk maar wel erg lekker en een goede bron van extra vitamines in dit gerecht.
  • Ik kook met de gezonde pannen van Greenpan*, hierin is eigenlijk geen olie of vet nodig. Maar als je de Vegan Shoarma lekker knapperig wilt is het gebruiken van iets wel aan te raden.
  • Ik bak tegenwoordig met olijfolie, rijstolie, kokosvet en de vloeibare Eat Plants Not Palm boter. Dit heeft voor mij bakken met roomboter totaal vervangen. Vegan, meukvrij en geen palmolie.
  • Inspiratie nodig voor vegan koken? Er is een mooie selectie aan Vegan Nederlandstalige kookboeken* te krijgen.
  • Meer vegan inspiratie op mijn Good Mood Mama website
  • Nog gezonder? Kies volkoren pita broodjes.
  • Onmisbaar in je keuken, een goede messenset*

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.