Vegetarische hamburger, een El Clásico recept

vegetarische hamburger

Ik bedenk eigenlijk al mijn recepten zelf. Ik ga dan denken over smaken waar ik trek in heb. Wat is er aanwezig in huis, en dan vormt zich vaak een recept. Soms laat ik me inspireren door anderen. En soms probeer ik meerdere recepten uit van iets wat ik dan tot mijn eigen variant vorm. Maar zo nu en dan komt er een recept op mijn pad wat zo leuk en lekker is, dat dit het delen waard is! Zo ook met deze Vegetarische hamburger, een El Clásico recept. Ik heb het iets aangepast en het resultaat mag er wezen.

Recept Vegetarische hamburger

  • 1 pak van 2 hamburgers (vegetarisch of vlees)
  • 2 broodjes voor de hamburgers
  • 2 plakjes cheddar smeltkaas of vegan kaas
  • 8 cherry tomaatjes
  • Kleine ui
  • Klein teentje knoflook
  • Spaans pepertje of chilivlokken (als je het pittig wilt)
  • Knoflookpoeder
  • Ongeveer 6 krielaardappeltjes
  • 300 ml mayonaise
  • Olijfolie
  • Witte wijn azijn
  • Citroensap
  • Peper en zout

Dit recept bestaat uit de burgers, aïoli en een salsa. Ik begin met de oven voorverwarmen op 220 graden. Daarna snij ik de 6 krieltjes in hele dunne plakjes. Ik doe dit in een bakje met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Ik hussel het goed en leg het dan in mijn ovenroosterbakje of leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Als de oven nog voorverwarmd ga ik verder met de aïoli. Hiervoor doe ik ongeveer 300ml mayonaise in een bakje en voeg hier een theelepeltje knoflookpoeder, een eetlepel citroensap en een eetlepel witte wijn azijn toe en een klein snufje zout. Ik roer dit en proef. Voeg desnoods nog iets toe om het op jouw smaak te brengen.

Vervolgens ga ik de salsa maken. Hiervoor snij ik 8 cherry tomaatjes doormidden. Ik knijp de pitjes uit op een stuk keukenpapier. Vervolgens doe ik ze in mijn hakmolen. Samen met een grof gesneden uitje en klein teentje knoflook. Ik voeg nog een eetlepel olijfolie, een eetlepel witte wijnazijn en wat peper en zout toe. Ik laat de machine dit tot een mooie salsa hakken. Ga je voor pittig? Voeg dan ook een Spaans pepertje of chilivlokken toe aan je salsa.

Baktijd

Doe de aardappelchipjes in de oven en bak deze krokant in ongeveer 10 minuutjes. Verhit wat vet in een pan en bak je burgers gaar. Tijdens de laatste minuut van het bakken leg ik het plakje kaas op de burgers in de pan. Zo smelt het lekker. Het broodje snij ik open en onder bestrijk ik dit ruim met de aïoli. Daarop doe ik de salsa. Als het goed is zijn de burgers en aardappeltjes zo goed als tegelijk klaar. De warme burger met gesmolten kaas leg je nu op de broodjes met aïoli en salsa. Hierop leg ik de aardappelchipjes en ik top de binnenkant van de bovenkant van de burger af met nog een ruime lik aïoli. Genieten maar van je vegetarische hamburger, een El Clásico recept!

vegetarische hamburger

Tips Vegetarische hamburger, een El Clásico recept

  1. Ik heb dit recept gemaakt met de vegan burgers van Meatless Farm. Dankzij Kroon op het Werk kon ik kennismaken met deze burgers en het toffe recept. Deze burgers zijn lekker dik en passen goed bij het recept. Maar kies vooral de burgers die bij jou passen. Er is genoeg keuze
  2. Ik heb ervoor gekozen de verse knoflook bij de salsa te doen. Zo heb je een superfris en smaakvol element op je vegetarische burger. De aïoli maak ik met knoflookpoeder. Je kan ook kiezen om de knoflook uit de salsa te laten en het bij de aïoli te doen
  3. Je eigen mayonaise kan je ook zelf maken. Gebruik dan 300ml olijfolie en een ei wat je tot een gladde massa mixt. Voeg hier een el citroensap en een el witte wijnazijn toe. Ook bestaat er vegan mayonaise wat je als basis kan gebruiken
  4. Ik heb een handig ovenroosterbakje. Zo worden items extra knapperig in mijn oven. Maar op een bakplaat met bakpapier of bakmat werkt ook prima
  5. Zo maak je dus ook lekker zelf chipjes. Bestrooi de dun gesneden krieltjes met paprikapoeder of andere kruiden en voila, je eigen home made chipjes
  6. Ik heb er nog lekker wat avocado’s bij de vegetarische burger gesneden en afgetopt met de restjes salsa en aïoli
  7. Heb je geen hakmolen*? Dan kan je alles heel fijn snijden voor je salsa
  8. Check ook eens: Griekse Burger, een eenvoudig en smakelijk recept

Handige linkjes

burger

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring. Ook heb ik de burgers ontvangen op vrijblijvende basis. Het beïnvloed niet mijn verhaal/recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.