Tips voor het kopen van een klimdriehoek in huis

Tips voor het kopen van een klimdriehoek in huis

Alweer eventjes staat hier een hele mooie klimdriehoek in de woonkamer. Maar voordat deze hier stond heb ik goed moeten nadenken. Het is namelijk niet zomaar een aankoop wat je doet. Althans voor mij niet. Er zit een prijskaartje aan en het neemt wat ruimte in beslag. De klimdriehoeken voor binnen zijn onwijs populair en er komt steeds meer keuze bij. Ik geef graag wat tips voor het kopen van een klimdriehoek. Het moet een fijne aankoop zijn die ook nog eens veilig is!

Waarom een klimdriehoek?

Waarom een klimdriehoek vraag jij je misschien af. In mijn geval heeft dat met 2 dingen te maken. Mijn jongste dochter van twee is een onwijze klimaap. En ik ben het een beetje zat om onder de blauwe plekken te zitten en haar van de kast te moeten plukken. Met de behoefte “klimmen” is niks mis. Dit is een hele gezonde en belangrijke behoefte. Mijn oudste dochter heeft motorische angst, en die klimbehoefte was er niet op die leeftijd. Dus daar hoefde ik ook niks voor te bedenken. Alhoewel het perfect geweest zou zijn om haar in een veilige omgeving meer zelfverzekerd te maken van haar motoriek. Maar mijn lieve, actieve 2 jarige woesteling daarentegen.. Die heeft echt klimuitdaging nodig. Dus als het bij het spel past van je kind dan is dit meteen een goede eerste tip in ’tips voor het kopen van een klimdriehoek’.

Daarbij ben ik momenteel ook ziek. Mijn lichaam vecht tegen erge gewrichtspijnen en in combinatie met een zeldzame auto-immuun aandoening is het een lastig behandelingsproces. Ik zit nog steeds middenin medicatie testen en vooralsnog slaat niks aan. Het beperkt me voornamelijk lichamelijk. Ik kan niet teveel doen op een dag en even naar de speeltuin lukt vaak niet. Maar als ik niet naar de speeltuin toe kan, dan haal ik de speeltuin wel in huis! Daarnaast zijn we meer dan ooit aangewezen op thuisonderwijs. En de klimdriehoek maakt tegenwoordig ook onderdeel uit van thuisonderwijs! Hieronder leg ik het allemaal uit in mijn tips voor het kopen van een klimdriehoek.

Emmi Pikler

De klimdriehoek wordt ook wel de Pikler-driehoek genoemd. Emmi Pikler was een kinderarts met duidelijke pedagogische visies. In het kort vond zij dat kinderen alle vrijheid moeten krijgen om zelf hun creativiteit, behendigheid en mobiliteit te ontwikkelen. Vanuit die visie is onder andere de klimdriehoek ontstaan. Een baby kan er al lekker onder doorkruipen en als ze groeien, groeit het speeltoestel en de functies daarvan mee. Ze kunnen zich optrekken, er tegen staan en op den duur dus lekker klimmen.

Tips voor het kopen van een klimdriehoek in huis

Tips voor het kopen van een klimdriehoek

Waarom?

1. Behoeftes kind

Kijk goed naar de behoefte van je kind. Het is perfect voor de actieve kleintjes die graag klimmen. Je geeft ze namelijk een item waar ze veilig op kunnen klimmen. Tegelijk is het juist ook perfect om zelfvertrouwen op te doen in de motoriek. Leg fijne matten eronder en ernaast en de kinderen die motorisch onzeker zijn kunnen in een veilige omgeving lekker gaan ontdekken.

2. Thuisonderwijs

Naast aan tafel leren is beweging ook net zo belangrijk. Wissel denk- en zitwerk af met bewegingen! Laat een kind stoom afblazen. Bedenk een gymles of gebruik het zelfs om te leren. Sommige kinderen leren beter door er bewegingen aan te koppelen of door lesstof visueel te maken. Hier zijn we onze oudste dochter het alfabet aan het leren, de dagen van de week en tellen met sprongen van 2. De klimdriehoek is hier perfect voor! Elke tree is bijvoorbeeld een letter, dag van de week of cijfersprong met 2. Klimt ze omhoog dan gaan we vooruit in het rijtje. Klimt ze terug dan gaan we terug. Mijn klimdriehoek heeft ook kleuren balken en dat maakt het nog leuker om spelend te leren.

Veiligheid in Tips voor het kopen van een klimdriehoek

3. Check de herkomst

Een hele belangrijke in tips voor het kopen van een klimdriehoek. Kijk goed waar je de klimdriehoek koopt en zoek het product op! Producten die in de EU gemaakt worden moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen. Items vanuit bijvoorbeeld Azië hoeven dit niet. Dat wil niet zeggen dat het één beter is dan het ander. Maar je hebt wel meer zekerheid. En dus ook een grotere garantie op veiligheid. Producten zijn uitvoerig getest op intensief gebruik. Mijn klimdriehoek van Sawdust & Rainbows wordt bijvoorbeeld met de hand gemaakt in Ierland en heeft CE, ASTM, SOR en ISO keurmerken. Een fijn gevoel.

4. Check het materiaal

Duurzaam is kostbaar. Waarom? We kunnen niet zomaar bomen blijven kappen want dan is onze wereld binnen no time boomvrij en hebben wij simpel gezegd geen zuurstof meer. Met duurzaam hout weet je dat er rekening wordt gehouden met hoe het hout verkregen is, en dat dit op een vriendelijke manier gaat. Ook worden de mensen die het hout verkrijgen eerlijk betaald voor hun werk. Ook erg belangrijk. Naast het hout wil je ook dat de klimdriehoek bewerkt wordt met goede materialen. Dat er geen giftige stoffen zitten in de lak of de verf. Je kindje ontdekt namelijk met handen en mond! Ook een belangrijke in tips voor het kopen van een klimdriehoek.

klimmen

5. Afmetingen

Dit is meer een praktische tip in tips voor het kopen van een klimdriehoek. Het is nogal een “ding” voor in huis. Maar er zijn diverse afmetingen en vormen verkrijgbaar. Ook koop je vaak los een glijbaan erbij wat het nog groter maakt. Mijn klimdriehoek heeft iets wat echt ideaal is.. Het is inklapbaar! Heel eenvoudig, zonder af te doen aan veiligheid, kan ik onze inklappen en makkelijk opbergen. Ook zou je het zelf kunnen ophangen aan een muur ergens waar plek is. Zo staat het nooit in de weg.

6. Draagkracht

Ik vind de draagkracht ook belangrijk. Ik heb twee kinderen thuis en het is fijn als ze samen lekker kunnen ontdekken. Er zijn kleinere klimdriehoeken die minder ruimte innemen, minder hout bevatten en dus goedkoper zijn. Maar het draaggewicht was heel minimaal en de stabiliteit daardoor ook. Mijn Sawdust & Rainbows klimdriehoek kan makkelijk mijn 2 kinderen aan en ik heb het nog nooit zien wiebelen op tuimelen! Vergeet dus niet te checken op draagkracht als zesde tips voor het kopen van een klimdriehoek.

Sawdust & Rainbows Wee’un

Na lang zoeken en vergelijken heb ik een winnaar: Sawdust & Rainbows Wee’un pastel! Het voldoet aan alle bovenstaande punten en ik ben verliefd op de kleurtjes. Tegelijk hebben de kleuren ook een functie in ons spel thuis. Ik ben op dit toffe merk gekomen dankzij Rachelle van De Kleine Lama. Ze zoekt de mooiste en meest duurzame items bij elkaar voor haar webshop. Dus eigenlijk doet zij al bovenstaande checks op producten. Voor mij was het een kwestie van de omschrijving goed lezen en mijn tips voor het kopen van een klimdriehoek afvinken. De meiden vinden het echt heel fijn en klimmen er op los. Maar soms is het ook een huisje als er een deken overheen gaat. De mogelijkheden zijn groot en een glijbaan staat op onze wensenlijst.

Eigenlijk had ik de Ette Tete Verstelbare Klimdriehoek Mopitri + klim- en glijplank op het oog van De Kleine Lama. Ook erg leuk en divers door de verstelbare mogelijkheden. Maar de Sawdust & Rainbows Wee’un heeft gewonnen en ik heb er geen spijt van. De kleurtjes maken het tot een echte eyecatcher en ik ben als mama erg te spreken over de veiligheid en stabiliteit. Let op dat het een item is voor in huis. Buiten kan, maar haal het naar binnen bij regen en ander guur weer.

Tips voor het kopen van een klimdriehoek

Neem vooral zelf eens een kijkje in de webshop van De Kleine Lama. Buiten de klimdriehoeken is er heel veel meer leuks. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met mijn tips voor het kopen van een klimdriehoek. Onthoudt dat het een uitgave is voor een item wat jaren meegaat. En het is prima verkoopbaar weer op bijvoorbeeld marktplaats. Met oog op duurzaamheid is dat ook erg fijn.

We hebben dit product ontvangen in ruil voor een recensie. Dit beïnvloed onze eerlijke mening niet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.