Zoete Aardappel Salade, een eenvoudig vegetarisch snel en gezond recept

Zoete Aardappel Salade

Ik heb weer een recept in mijn hoofd waarvan ik geen idee heb of het gaat werken en of het lekker is. Ik hou van aardappel salade en jullie ook volgens mij. Mijn recept voor een Snelle Aardappel Salade is veel gemaakt en gedeeld. Leuk om te zien. Deze salade is wat aparter maar als variatie wel erg leuk en gelukkig lekker geworden. Een Zoete Aardappel Salade met allemaal makkelijke en gezonde ingrediënten. En eigenlijk is dit recept nog sneller dan die andere aardappel salade. Een basis van geprakte zoete aardappel met wat kruiden en eventueel boter en dan het lekker wat jij wilt is al lekker! En heb je meer behoefte aan meer smaken, dan zou ik zeker onderstaande dressing maken.

Recept Zoete Aardappel Salade

 • 3 zoete aardappels
 • Pot kikkererwten
 • Potje haricots verts (boontjes)
 • Pot zwarte olijven
 • Augurken (naar smaak)
 • 3 eieren
 • Verse koriander of peterselie
 • Peper en zout

Dressing

 • Sap van 1 limoen
 • Griekse Yoghurt 4 eetlepels
 • Fijn gesneden uitje
 • Mayonaise 2 eetlepels (eventueel)
 • Gedroogde knoflook 3 theelepels of 1 teentje verse
 • Peper en zout
ingrediënten

Ik begin met de aardappels te schillen en koken. Terwijl de aardappels koken laat ik de olijven, kikkererwten en haricots verts uitlekken in een vergiet. Ik had hierop al wat verse koriander (peterselie) gedaan en dit alles afgespoeld met water.

In een bakje schep ik de Griekse yoghurt met de mayonaise, fijngesneden ui en wat limoensap. Ik roer het goed door en voeg dan de gedroogde knoflook en peper en zout toe. Roeren en proeven of het naar wens is. De smaak mag best wat explosief zijn want straks in de Zoete Aardappel Salade verliest het wat kracht. Breng op smaak naar jouw wens!

Als de aardappels gaar zijn mogen deze in een bak. Ik heb ze geprakt met een klontje grasboter en wat zout erover. Prakken mag grof gebeuren met een vork. Zoals jij het lekker vind. Ik doe de olijven, kikkererwten, haricoverts en verse koriander erdoor en mix het goed. Peper en zout erover. Nu laat ik het afkoelen voordat de dressing erbij gaat. Anders wordt deze erg waterig.

Mix telkens iets van de dressing erdoor en proef of het naar smaak is en voeg eventueel nog iets toe. Bovenop leg ik wat augurken blokjes en ei partjes. Ik serveer het op wat rucola en voilà.

Smakelijk eten!

zoete aardappel salade

Tips

 1. De augurken blokjes heb ik zelf gesneden. En ik heb gekozen voor zoet zure augurken. Van die langwerpige in 4 gesneden augurken. Zilveruitjes of andere augurken werken ook
 2. De salade is wel wat zoetig. Je kan eventueel wat ansjovis, feta of uitgebakken spekjes toevoegen als je het zouter wilt of een scheutje sojasaus
 3. Lekker met toast, brood, tijdens een bbq of met een stukje vlees/vis. Of wat denk je brood soldaatjes, perfect!
 4. Probeer ook eens groene asperges erbij en avocado
 5. Gedroogde knoflook kan je vervangen voor verse. Gebruik dan 1 teentje. Ook kan je de verse ui eruit laten
 6. Ik had 3 grote zoete aardappelen. Heb je wat kleinere dan kan je er eventueel meer gebruiken. Of minder als je een kleinere portie wilt maken
 7. Ik ben helemaal verliefd op deze mooie houten salade kommen.
 8. Een vegan variant is simpel, geen ei en vervang de kwark voor plantaardige of bijvoorbeeld kokosyoghurt! Geeft je salade meteen een hele andere smaak. Of laat de dressing achterwege en prak met wat limoensap en kruiden
 9. Je kan deze salade ook zonder dressing maken! Prak dan gekookte zoete aardappelen met wat kruiden en eventueel boter en voeg dan ingrediënten naar keuze toe. De dressing geeft wel wat meer gelaagdheid in smaakjes maar zonder kan ook.
zoete aardappel salade

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.