Appel Bietjes Jam, een snel recept met 5 ingrediënten

Appel Bietjes Jam

Ik heb al een tijdje een idee in mijn hoofd voor een Appel Bietjes Jam. Met dadels en een beetje vanille poeder. Geen idee of de smaken samengaan maar vond dit het experimenteren waard. En ik ben blij dat ik dit geprobeerd heb. Wat een supercombinatie. Het is een mix tussen een moes en jam, zonder suiker! De hoeveelheid is ongeveer een glazen pot vol.

Recept Appel Bietjes Jam

  • 2 appels (medium maat)
  • 1 bietje (klein)
  • 5 dadels
  • 1 theelepeltje vanille poeder
  • Snuf zout
  • Water

Appel in stukjes met schil, zonder klokhuis. Bietje schillen en in hele kleine blokjes. Dadels ontpitten en in stukjes. Alles in een pan met een klein beetje water, vanille poeder en snufje zout.

Lekker laten pruttelen op laag vuur. Regelmatig roeren en soms wat water erbij als het te dik wordt. Ik heb 2 keer een klein scheutje water toegevoegd. Na ongeveer 25 minuten is de appel zacht en een groot deel van de bietenblokjes. Ik wilde een stevige moes dus vond het fijn dat een paar bietenblokjes nog wat harder waren. Even gladmaken met de staafmixer en de smaak was meteen al perfect.

De Appel Bietjes Jam is lekker op brood, door de yoghurt of op pancakes.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Te dik? Voeg water toe. Te dun? Langer laten koken.
  2. Wil je de Appel Bietjes Jam zoeter voeg dan honing toe bij voorkeur als de moes al glad is en een beetje afgekoeld.
  3. Pas op met kleding. Bietjes geven een natuurlijke kleurstof af.
  4. Je kan de moes invriezen.
  5. Prachtige kleur, ook leuk voor bij kerst eten.
  6. Geen idee hoelang het houdbaar is. Als je het niet in 1 keer op krijgt zou ik het invriezen. Als je het in ijsblok bakjes doet kan je per keer een moes blokje eruit halen en laten ontdooien.

Lekker met

Appel Bietjes Jam

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.