Duurzame kinderkleding, een blog met handige tips

3 tips voor de mooiste kinderkleding

Duurzame kinderkleding, is dat iets waar jij als ouder mee bezig bent? De groene revolutie is in volle gang en we worden als mensen steeds bewuster. Voeding en verzorgingsproducten lijken vooral de meeste aandacht te krijgen. Ergens ook logisch, dit is in direct contact met je lichaam. Het één eet en drink je en het ander “smeer” je op. Maar toch is het ook interessant om je eens in de wereld van duurzame fashion te duiken en de fast fashion te stoppen.

Kledingindustrie

Inmiddels weten we ook wel beter hoe het er aan toe kan gaan in de kledingindustrie. Kinderarbeid, vervuiling, slechte werkomstandigheden; het is helaas nog steeds de manier waarop veel kleding wordt gemaakt. Heftige chemicaliën die gebruikt worden om kleding te kleuren, worden in de natuur gedropt. Grote hoeveelheden water die gebruikt worden bij het wassen van katoen. En dan zijn er nog de onmenselijke omstandigheden voor de makers van veel van onze kleding. Duurzame kinderkleding klinkt opeens niet zo vreemd meer toch?

Met duurzaam bedoel ik dat er oog is voor mens en natuur: de mensen die het maken en de producten die gebruikt worden. Tegelijk is het niet zo zwart-wit.. Zoals het filmpje laat zien is er in die landen veel armoede en met het werken in een fabriek verdienen de mensen daar geld om te leven. Vaak is het werk onveilig, maar de andere optie, dat van de seksindustrie, is wat mij betreft nog erger. Er is dus armoede en behoefte aan werk. Wat we wel kunnen doen is zorgen dat het werk veiliger verloopt en dat de betaling beter is. De algemene omstandigheden verbeteren en dat is precies wat je met duurzame kleding kan doen!

Kleine beetjes helpen

Het probleem van armoede en onze vraag naar kleding in de westerse landen is niet zo simpel opgelost. Ik denk wel dat we ons steentje kunnen bijdragen met bewustwording van wat je koopt. Misschien wat minder kopen en dan duurzame kinderkleding kopen. Het kan iets duurder zijn, wat niet zo gek is. Daardoor worden de kinderen en andere mensen eerlijker betaald. En zijn de werkomstandigheden beter. Ook worden er dan geen agressieve kleurstoffen gebruikt die de aardbol verpesten. Wat op de lange termijn voor iedereen beter is.

Duurzame kinderkleding kopen

Tegenwoordig heb je heel veel opties. Ook bij de grote ketens kan je veel kleding kiezen die duurzaam gemaakt zijn. Met goede materialen zoals gerecyclede materialen als plastic afval uit de zee. Hoe mooi is dat?! En denk ook eens aan sites zoals Vinted en Marktplaats, tweedehands is ook duurzaam! Ben je opzoek naar babykleding jongens? Hippe Beebjes heeft ook duurzame jongenskleding in hun webshop.

Begin eens met een paar items, een goede basis in je kledingkast. We zijn zo geneigd om teveel te kopen. En het liefst zo goedkoop mogelijk. Goedkope kleding is vaak na een paar keer dragen wassen al z’n pasvorm en kleur kwijt. Voor duurzame kinderkleding betaal je meer, maar daarvan is de kwaliteit vaak ook veel beter. De pasvorm en kleuren blijven langer mooi. Dus de items gaan langer mee!

Probeer het eens uit en ik ben benieuwd hoe het je bevalt! Zoek ook eens naar filmpjes voor een duidelijk overzicht over wat fast fashion is.

kledingkast duurzame kinderkleding

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Een reactie op “Duurzame kinderkleding, een blog met handige tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.