Een droomkeuken later als ik groot ben

planten

Sinds ik mijn blog van Good Mood Mama ben begonnen heb ik mezelf een bepaald imago aangemeten gekregen. Veel mensen denken dat ik elke dag kook, mijn gerechten altijd lukken en dat ik een keuken heb voorzien van alle gemakken. Ik kook vooral heel gemakkelijk en heb voor mindere kooktijden nog wat recepten achter de hand. Ook ik heb periodes dat ik geen “kookpuf” heb. Maar dan ben ik wel blij met mijn eigen site want daar staan simpele en toch gezonde opties op! En betreft die keuken.. Ik noem mijn keuken retro, en dan bedoel ik niet hip retro. Later als ik groot ben wil ik een droomkeuken!

Een droomkeuken later als ik groot ben

Tien jaar geleden zijn we verhuist van boven de rivieren naar benee. We hebben een huis gekocht met tuin. Het is een oud huis, maar dat zouden we wel even opknappen. Tien jaar later is een deel opgeknapt, soort van, maar daar hoort de keuken niet bij. We hebben meerdere financiĆ«le en persoonlijke crisissen moeten doorstaan, hebben dit ook doorstaan, maar mijn keuken is nog steeds ‘retro’. Ik wil dus nog steeds mijn droomkeuken later als ik groot ben.

Retro kan hip en leuk zijn, in mijn geval is het oud. Er missen wat kastdeurtjes, mijn afzuigkap werkt niet en ik moet het doen met een losse heteluchtoven. Nog steeds kook en bak ik vaak de lekkerste dingen maar ik droom regelmatig weg bij een droomkeuken. Mijn droomkeuken! Een combinatie van (hip) retro, huiselijk en een design keuken lijkt me geweldig. En ik heb al wat specifieke wensen in mijn hoofd.

Wensenlijst

Allereerst de vloer, ik wil een zwart-wit geblokte tegelvloer! Ik hou daarvan. Mijn keuken zelf wil ik wit met zwarte elementen en misschien wat mintgroen. Het aanrechtblad zie ik voor me met mooi zwart marmer. Als kraan zo’n handige Quooker kraan met gefilterd water en heet water. Er moet ook zeker ruimte zijn voor mijn plantjes, kruiden en kookboeken. Ruimte in kastjes en lades maar ook zeker op het aanrecht. Ook moet er in mijn droomkeuken plek zijn om gezellig op een hoge kruk of stoel te zitten. Voor een drankje, een hapje of om gezellig te hangen als er gekookt wordt.

Ik hou heel erg van design. Mijn ouders hebben bijvoorbeeld een SieMatic keuken en die is prachtig. Je kan uit zoveel mooie elementen kiezen en geheel je eigen droomkeuken samenstellen. Dat wil ik dan aanvullen met plantjes, kruiden, boeken en wat leuke items. Wat een feestje zou het zijn om daarin te koken, bakken en leven. De mama, foodblogger, smakenliefhebber en levensgenieter kijken erg uit naar ooit eens een tip top verzorgde keuken.

quooker

Dromen

Voor nu blijft mijn droomkeuken nog een droom. We zitten nog een beetje in dubio of we gaan opknappen of verhuizen. Wederom is ons leven nu zo dat het financieel niet heel stabiel is. En een uitgave van verbouwen of verhuizen is niet makkelijk gemaakt. Maar ooit, later als ik groot ben krijg ik een droomkeuken. Mijn droomkeuken!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.