Het Perfecte Cadeau, Hubelino een uitdagende en duurzame aanvulling

Het Perfecte Cadeau

Het Perfecte Cadeau; Dat is de vraag die veel mensen bezig houdt in deze periode van Sinterklaas en Kerst. Er is zoveel keus en veel kinderen hebben al aardig wat in huis staan. Wij hebben hier altijd geprobeerd om het speelgoed niet de woonkamer te laten overheersen en dat lukt goed. Het mag er zijn, dat maakt het ook gezellig, maar het moet ook voor 75% opgeruimd kunnen worden. We verzamelen niet van alles wat maar kiezen voor een bepaald soort speelgoed. Dit zorgt ook ervoor dat er niet een overload aan speelgoed ligt waarmee niet gespeeld wordt. Dankzij Marktplaats is het mogelijk om voor een kleiner budget leuke dingen te kopen of om te verkopen.

Sinterklaas

In eerste instantie was het de vraag of we wel Sinterklaas zouden vieren. Abygail is zich nog niet echt heel erg bewust hiervan en door de verhitte discussies was het plezier weg van deze feestdag. Maar zodra het Sinterklaas journaal muziekje door de woonkamer klinkt, zie ik Abygail helemaal oplichten en gaat ze hard lachen. De magie van deze feestdag is niet verloren gegaan voor haar en we vieren het dan ook.

Deze feestdag is zo gezellig als dat je het zelf maakt. Wij kiezen er dan ook voor om niet meer mee te doen met de discussie maar om het gezellig te maken. Schoen zetten, Sinterklaas journaal kijken, pepernoten eten, en 5 december vieren/afsluiten. De traditie vinden wij mooi, omdat het al zo oud is. Maar dat betekend niet dat deze niet kan veranderen en aangepast kan worden. Voor ons is het dan ook Sinterklaas en Piet. En Piet mag in elke kleur. Nou ja voor “ons”, voor Abygail is het Klaasj en Tiet.. Lang leve de peuter uitspraak van sommige woorden.

Kerst vieren we ook graag. We maken het huis gezellig met lichtjes en een boom. Rondom kerstavond en de kerstdagen  horen er cadeautjes onder. De november en december periode is dus beladen met warmte, gezelligheid en cadeaus. Nou heeft Abygail al best genoeg in huis wat haar uitdaagt dus gingen we op zoek naar het perfecte cadeau. Iets wat bij haar past, bij ons, uitdaging bied en het liefste ook nog duurzaam is of een goed verhaal heeft.

Het Perfecte Cadeau hubelino

Het Perfecte Cadeau

En opeens was daar ‘Het Perfecte Cadeau’; Hubelino! Abygail speelt heel erg graag met mijn oude Duplo huis en blokken. Het huis stamt uit de jaren 80 en doet nog steeds z’n werk goed. We hebben wel eens wat duplo nep blokken in huis gehad, deze bouwen toch niet zo fijn als de echte Duplo blokken.

Hubelino, wat is het? Een knikkerbaan wat bestaat uit bouwblokjes die op Duplo (lego etc) blokjes passen! Er zijn allerlei sets verkrijgbaar en je kan het bouwen zoals je zelf wilt. Hubelino is ontstaan door een samenwerking van 12 designers in Berlijn, Duitsland. De baan onderdelen zijn gemaakt van goed plastic en inmiddels hebben ze meerdere prijzen mogen ontvangen. Het is dus gemaakt en ontworpen met veel liefde en aandacht, en dat merk je.

In samenwerking met Robbiestoys mochten we een basispakket van 45 stuks uitproberen. In de doos zitten ook knikkers en een grondplaatje dus je kan meteen aan de slag, met of zonder eigen duplo. Er zit een boekje bij met voorbeelden hoe je de baan kan bouwen. Ook is er een app die je stapje voor stapje helpt met het bouwen van een baan. Ik vond dit fijn want in het begin is het even wennen met wat er allemaal mogelijk is.

Vanaf de eerste gebouwde baan zijn we allemaal fan. Het bouwt perfect, rolt goed en brengt veel plezier. Het is echt speelgoed voor de hele familie. Al vrij snel maak je eigen creaties en kan je niet wachten om de nieuwe baan uit te proberen.

Vanaf 3 jaar

Hubelino wordt aangeraden voor kinderen vanaf 3 jaar, dit in verband met veiligheid. Abygail is nog geen 3 en kan er goed mee overweg. Maar in het begin zat ik er wel bij. Ze is geen kind wat dingen in haar mond stopt, en de knikkers zijn niet klein. Maar heb je een kindje jonger dan 3 jaar is het wel met begeleiding.

Wat ik zo fijn vindt aan dit speelgoed is dat het voor jong en oud leuk is. Het gaat jaren mee en je kan elke keer uitbreiden met een pakket erbij. Vaak vragen mensen om cadeau tips, nou dat heb ik bij deze. Ook voor haar verjaardag straks. Inmiddels hebben wij al een uitbreiding in huis erbij met een starter set van 85 stuks en een trechter uitbreiding. Dit is haar Sint cadeau, samen met anderen gegeven. Heel fijn, niet een tas vol met cadeaus die misschien maar tijdelijk meegaan. Maar een cadeau wat nog jaren gebruikt gaat worden. Voor ons is Hubelino ‘Het Perfecte Cadeau’ voor Sint, Kerst en andere feestelijke dagen die nog gaan komen.

Op deze stormachtige herfstdagen gaan wij lekker bouwen, met een plaatje aan, warme choco en pepernoten! Wat is ‘Het Perfecte Cadeau’ voor jullie dit jaar?

Basisset 45 stuks, basisset 85 stuks, trechter uitbreiding en eigen duplo blokken.
Basisset 45 stuks, basisset 85 stuks, trechter uitbreiding en eigen grondplaat + Duplo blokken.

Winnen (verlopen)

In samenwerking met Robbies Toys mag ik 1 iemand blij maken met ‘Het Perfecte Cadeau’, een 45 delig Hubelino starterssetje! Hierin zit een klein grondplaatje en knikkers dus je kan meteen aan de slag. Dit is het zelfde pakketje wat wij mochten testen en waar we al veel plezier van hadden.

Wat moet je doen?

– Like Good Mood Mama op Facebook Robbies Toys op Facebook
– Like het bericht op Facebook waarin ik aangeef dat je kan winnen en laat een reactie achter.

Via een online website wordt een winnaar gekozen die het bericht liked en een comment heeft achter gelaten. Daarna check ik of beide pagina’s ook geliked zijn.

Op 5 december 2017 rond 21:00 ga ik de winnaar trekken en maak ik iemand erg blij op pakjes avond!

Tips bij het perfecte cadeau

  • Voor een kleiner budget is dit misschien niet meteen iets wat je snel koopt. De basisset van 45 stuks bevat knikkers en een grondplaatje en is al erg leuk. Je kan het aanvullen met normale duplo blokken. Speur eens via marktplaats of er mensen zijn die Duplo aanbieden. Hubelino verkoopt snel op Marktplaats en wordt niet snel te koop gezet, maar wie weet heb je geluk.
  • Je kan de blokjes ook apart of per kleine setjes inpakken en als schoencadeautjes geven met op 5 december een grotere hoeveelheid. Zo hebben kinderen elke keer een kleine uitbreiding en kijken ze uit naar elk schoencadeautje!
  • Hou de webshops goed in de gaten en ook de Facebook pagina’s van de webshops. Hier geven ze nog wel eens korting of maken leuke promo pakketten met korting.

Sint Lekkers Recepten

Pepernoten
Taai Taai Noten
Marsepein

3 reacties op “Het Perfecte Cadeau, Hubelino een uitdagende en duurzame aanvulling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.