Gepofte aardappel met een snelle Mexicaanse bonenvulling

Ik heb weer super lekkere inspiratie opgedaan vanuit een kookboek! Dit keer ben ik meer mijn eigen weg ingeslagen met als resultaat een heerlijk recept. Ik ben gek op gepofte aardappel, het was alleen niet in me opgekomen om het thuis te maken. Daarnaast verviel ik altijd in mijn standaard Mexicaanse bonenschotel… maar met een kleine aanpassing heb je een ander recept wat ook echt heerlijk is. Ik neem jullie graag mee in dit recept van gepofte aardappel met Mexicaanse bonenvulling. Bij tips vind je linkjes en meer informatie.

Recept Gepofte aardappel met Mexicaanse bonenvulling

 • Aardappels bij voorkeur biologisch
 • pakje vegetarisch gehakt
 • paprika
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 tomaten
 • grote eetlepel tomatenpuree
 • Mexicaanse kruiden / Tex Mex mix en gerookt paprika poeder
 • blik mais
 • blik bruine bonen
 • peper en zout
 • eventueel: strooikaas, kwark, guacamole, chili vlokken

De aardappels boen of poets je schoon van aarde en wikkel je in folie. Pof deze in een oven van 200 graden. Hoe kleiner hoe sneller klaar. Minimaal een uur.

Begin met de uien fijnsnijden, hou de helft apart in bakje voor later. De knoflook teentjes mogen ook fijngesneden worden en de paprika in blokjes. De tomaten snij ik ook in kleine blokjes en hou ongeveer 2/3 apart in een apart bakje voor later. De mais en bonen spoel ik af en laat ik uitlekken in een vergiet.

Vervolgens verhit ik wat olie in de pan en fruit ik de ui en knoflook lichtjes. Ik voeg een eetlepel Tex Mex kruiden en een theelepel gerookt paprika poeder toe. Dit laat ik even bruisen terwijl ik het regelmatig doorroer. De paprika en tomaten blokjes mogen erbij samen met de eetlepel tomatenpuree. Roer weer goed door en voeg dan de mais, bonen en vegetarisch gehakt toe.

Lekker roeren en even laten garen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Als de aardappels gaar zijn snij je deze in stukjes op je bord of je snijd ze doormidden. Beleg met de Mexicaanse bonenschotel, voeg wat kwark, guacamole, strooikaas, ui en tomaat toe. Voor de fijnproever aftoppen met koriander. Genieten maar van de Gepofte aardappel met Mexicaanse bonenvulling.

Eet smakelijk!

Gepofte aardappel met een snelle Mexicaanse bonenvulling

Tips Gepofte aardappel met snelle Mexicaanse vulling

 1. Het vegetarische gehakt heeft als groot voordeel dat het niet eerst rul gebakken hoeft te worden. Je kan het dus zo erbij doen en laten garen. heb je liever gehakt, bak deze dan eerst rul.
 2. Ik ben groot fan van de Greenpan. Een gezonde pan wat niet aanbakt. De hapjespan gebruik ik tegenwoordig voor heel veel van dit soort recepten.
 3. Recept snelle guacamole
 4. Recept bonenschotel of Mexicaanse enchilada’s uit de oven
 5. Inspiratie komt uit het Efteling familiekookboek
 6. Op Mamascrapelle volgt een review van dit kookboek plus twee recepten die ik hieruit maak.
 7. Geen liefhebber van koriander? Gebruik (platte) peterselie
 8. Let op met de aardappels uitpakken ze zijn loeiheet en blijven nog wel even heet.
 9. Lekker ook met limoensap erover.
 10. Mijn favoriete Tex Mex kruidenmix
Gepofte aardappel met een snelle Mexicaanse bonenvulling

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.