Met de motor rondreizen over de wereld

india Met de motor rondreizen

Toen ik op school zat waren mijn gedachtes vooral bij wat ik graag zou willen doen in de wereld. Meer dan bij de lesstof die ik moest leren. Niet dat ik het saai vond om dingen te leren, al viel of stond dat met de voor mij juiste leraar. Maar ik ben een dromer, beelddenker en heb een sterke drang tot beleven. Zo droomde ik ook geregeld weg bij een bepaalde wens: Met de motor rondreizen over de wereld!

Rondreizen

Mijn schoolcarrière is niet vlekkeloos verlopen. Kort gezegd ben ik een high school dropout. Ik heb uiteindelijk na een vermoeiende weg mijn voltallige diploma niet weten te halen. Omdat ik een overgang had van 4 naar 5 havo, stond dat toen garant voor een mavo diploma. Maar dit heb ik nooit opgehaald en geldig gemaakt. Wel heb ik via andere wegen altijd gewerkt en dingen geleerd. En uiteindelijk diploma’s behaald. En ik heb veel kunnen reizen! Iets wat echt wel een droom was van mezelf. Maar of ik dit met de motor rondreizend over de wereld heb gedaan..

Ik heb in New York mogen wonen en werken. In India heb ik het land intens mogen ervaren met mijn backpack. Daarnaast heb ik veel mooie plekken in Europa mogen bezoeken. Met de motor rondreizen met stoere revit motorkleding in Australië stond next op mijn wensenlijstje. Alleen de gedachte eraan al gaf mij het ultieme gevoel van vrijheid. Ik en mijn motor en de wereld voor mij binnen handbereik.

photo of parked motorcycle
Photo by Nishant Aneja on Pexels.com

Met de motor rondreizen

In India was ik een groep reizigers tegengekomen die met de motor door dat land aan het trekken waren. In dat land nemen ze het niet zo nauw met de regels dus ik kon ook zonder rijbewijs of ervaring een motor huren als ik dit had gewild. Ik had mijn motorkleding al aan en mijn helm al uitgezocht… maar ik wist dat het geen goed idee was. Zelfs een heel stom idee. Een motor berijden is niet zomaar iets. Als ik echt met de motor wil rondreizen zou ik hiervoor gewoon lessen moeten volgen en goede kwaliteit kleding en helm aanschaffen.

Ondanks dat het een mogelijkheid was en een droom ben ik blij dat ik het toen niet heb doorgezet. Eenmaal weer in Nederland was ik gaan sparen voor lessen. Maar ja als je druk bezig bent met plannen maken, overvalt het leven je. Ik werd verliefd en ik ben een ander pad gaan volgen. En gelukkig maar want dat pad heeft me veel moois gebracht en nog!

Met de motor rondreizen blijft nog steeds een droom met ultiem vrijheidsgevoel. En misschien dat het ooit nog eens gaat gebeuren. Maar voor nu blijft het een droom.

Heb jij een droom die jou ultieme vrijheid geeft?

pexels-photo-2611690.jpeg
Photo by Javier Aguilera on Pexels.com

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.