Simpele interieurtips, voor een snelle metamorfose

een gezond leefklimaat in huis plant

Wil je ook graag eens wat anders in huis? Soms kan het zo fijn zijn om even iets anders te doen, zonder dat het veel geld hoeft te kosten of dat het heel ingewikkeld is. Zeker nu we meer dan ooit aan huis gekluisterd zijn. In deze blog geef ik graag een paar simpele interieurtips die eenvoudig en betaalbaar zijn!

1. Licht in simpele interieurtips

Dit is echt mijn favoriete tip en dit pas ik dan ook zeker toe in mijn huis. Ik ben inmiddels helemaal fan van de kleurenlampen die je kan aanpassen. Simpeler dan dit wordt het niet. Er is geen verf of moeite voor nodig. Je kan kiezen voor de kleuren lampen van bijvoorbeeld Philips. Maar ook huismerken bieden tegenwoordig deze lampen aan. Soms met een handmatige afstandsbediening en soms kan je inloggen via een app of je Google nest. Er komt geen verf bij kijken en je tovert zo het huis en elke kamer om in een gepaste kleur. Mijn nummer 1 in simpele interieurtips.

room with neon lights in pastel colors
Photo by Marina M on Pexels.com

2. Stoere elementen

Vervang eens je handgrepen of denk aan een stoere wandplank aan je muur! Niets zo mooi als producten uit de natuur en zo ook leren elementen wat mij betreft. Deze nummer 2 in simpele interieurtips is dan ook een stoere! Vervang handgreepjes van je keuken, kasten of wat dan ook voor een stoere leren lus! Een simpele aanpassing die de uitstraling van een meubelstuk direct zal veranderen.

Maar ook een simpele wandplank met stoere leren plankdragers is een heel toffe toevoeging aan deze simpele interieurtips. Je kan hier een echte eye-catcher van maken in een kamer. Plaats hierop wat mooie boeken, een plant, vinyl of wat je maar wilt. Of gebruik het in je keuken voor bijvoorbeeld kookboeken. Doordat het een natuurproduct is zijn de kleuren in elk interieur wel passend.

simpele interieurtips

3. Kussens en kleedjes

Een effectieve manier om je kamer meteen te veranderen is door het gebruik van kussens en kleedjes! Wissel de hoesjes eens van je bank. Of leg eens een kleedje neer of vervang wat er al ligt. Ik heb het dan niet over dure kleden, maar ga voor wat goedkopere kleinere kleden die je dus makkelijk kan afwisselen. Deze nummer 3 is dan ook haalbaar voor iedereen in simpele interieurtips!

woonkamer

4. Groen moet je doen in simpele interieurtips

Maar echt doen hoor. Plantjes maken een ruimte echt “af”. En buiten dat zuiveren ze ook nog eens je lucht in huis. Win-win wat mij betreft deze nummer 4 in simpele interieurtips. Een mooie plant hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Ook zijn er voldoende planten voor mensen die geen groene vingers hebben. En als extra tip, een groene plant staat ook erg leuk op zo’n wandplank met leren plankdragers.

planten woonkamer

5. Droogkunst

Misschien een beetje tegenstrijdig met nummer 4 in simpele interieurtips.. maar droogbloemen zijn dus echt geweldig! Hiervoor heb je helemaal geen groene vingers nodig. Je kan een leuke bos in een ruime vaas neerzetten als eye-catcher. Maar ook simpele takjes kan je aan de muur hangen met leuke washi tape of in een minimalistisch vaasje doen. Tegenwoordig is er heel veel keuze in droogbloemen en gaat het aanbod ook met het seizoen mee. Dus lekker mee veranderen.

simpele interieurtips dried yellow flowers taped to blue wall
Photo by Tetyana Kovyrina on Pexels.com

Simpele interieurtips

Bovenstaande vijf simpele interieurtips zijn voor iedereen haalbaar en vragen minimale inpassing. Tegelijk geef je net je interieur die aangename boost van verandering. Dat is altijd goed! Je hoeft geen grote verbouwing aan te gaan of een lening af te sluiten voor deze tips. Kook meteen dan ook deze lekkere appeltaart en je huis ruikt ook nog eens lekker.

Heb jij nog simpele interieurtips?

simpele interieurtips orbicular plant on desk
Photo by Tom Swinnen on Pexels.com

Lees ook:

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.