Mexicaanse enchilada’s uit de oven, een eenvoudig en smaakvol recept

Mexicaanse enchilada's uit de oven Mexicaanse enchilada's uit de oven

Viva la Mexico! Dit land staat nog op mijn lijstje om ooit te bezoeken. De cultuur en de smaken vind ik prachtig. Er staan dan ook meerdere recepten op mijn site met Mexicaanse invloeden. Vandaag deel ik een recept voor Mexicaanse enchilada’s uit de oven. Lekker met kaas en kwark. Als basissaus gebruik ik mijn simpele bonenschotel. Je kan het vegan, vegetarisch of met vlees maken. Jouw feestje!

Recept Mexicaanse enchilada’s uit de oven

  • Basissaus bonenschotel
  • Wraps of tortilla’s
  • Strooikaas
  • Kwark
  • Eventueel jalapeños
  • Guacamole
  • Cocktailprikkels
  • Eventueel rijst

Ik begin met de simpele guacamole maken: Ik doe avocado, 2 eetlepels kwark, 3 kleine tomaatjes en gedroogde knoflook in een bak en pureer dit fijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog iets toe naar smaak zoals citroen, tomaat of kwark.

De bonenschotel haal ik in dit geval uit de vriezer, ideaal voor dit soort recepten. En anders heb je binnen no time een simpele bonenschotel klaar. Snij wat ui en knoflook fijn en wat paprika in reepjes. Begin met de ui en knoflook aanbakken in wat Mexicaanse kruiden. Voeg dan de paprika toe, passata en bonen/mais (uitgelekt). Breng op smaak en klaar is je vegan basissaus. Volledig recept: Bonenschotel, een simpel vegan snel budget recept

Ik pak een wrap en bestrijk deze met kwark, hierop strooi ik wat geraspte kaas. Daarop doe ik vervolgens wat bonensaus. Ik vouw ze dicht en prik een cocktail prikker erin zodat het niet opengaat. Dit leg ik dan weer in een ovenschaal. Ik vul de ovenschaal en voeg nog een schepje kwark toe bij de uiteindes. Als laatste top ik alles af met extra strooikaas. Je kan ook zo vouwen dat de onderkant “dicht” is. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Hou je van pittig? leg dan wat gesneden jalapeños op je wrap voordat je deze dicht rolt.

Lekker even afbakken in een oven op 200 graden totdat de kaas mooi gesmolten is. Hier was dat ongveer 15 / 20 minuten. Serveer met verse simpele guacamole en wat rijst en verse sla.

Mexicaanse enchilada's uit de oven

Tips Mexicaanse enchilada’s uit de oven

  • Je kan ook de rijst in de wrap zelf doen, het is maar net wat je voorkeur heeft
  • Ik heb vandaag vegan strooikaas getest! Deze Simply Vegan kaas zat in mijn heerlijke Foodybox lente van Kroon op het Werk. De smaak is lekker, het smeltgehalte wat minder. Ik heb dus wat extra cheddar toegevoegd. Maar het is wel de eerste vegan kaas die ik van smaak lekker vind.
  • Ik hou van little gem sla. Deze kleine slakropjes blijven lang goed in de koelkast en snij je in dunne reepjes voordat je gaat eten
  • Mijn bonenschotel maak ik altijd rijkelijk zodat ik wat porties kan invriezen. Ideaal om snel Mexicaanse enchilada’s uit de oven te maken!
  • Voor kruiden gebruik ik graag mijn tex mex kruidenmix maar je kan ook chili con carne kruiden of de kruidenzakjes uit de winkel kiezen. Gebruik vooral iets wat niet blijft liggen, anders is het ook zonde
  • Wil je toch vlees in je gerecht? Je kan je bonenschotel maken met gehakt
  • Ik had nog wat cottage cheese staan. Deze heb ik bij de enchilada’s geschept, op de uiteindes en er wat over
  • Gepofte aardappel met een snelle Mexicaanse bonenvulling zijn ook lekker of Mexicaanse Salade, een fris snel en simpel recept en Nacho’s, een snel Mexicaans ovengerecht

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.