Oven Aardappels met Pittige Spinazie, een snel en eenvoudig recept

krieltjes mix

Meestal kook ik gerechten waarvan de saus een onderdeel is. Echt “Hollandsche” pot; vlees met aardappels en groente, vind ik lekker maar maak ik niet zo snel. Stamppot daarentegen wel. Heerlijk vind ik dit!
Vandaag een recept zonder saus. Een gerecht wat ik grotendeels al in de ochtend heb voorbereid. Als ik uit mijn werk kom is het vaak laat en heb dan niet de puf om nog te gaan koken. Dit is een ideaal recept om snel te maken. In de ochtend was ik ongeveer 10 minuten kwijt en in de avond 20 minuten. Oven Aardappels met Pittige Spinazie, is voor ongeveer 2 tot 3 personen.

Recept Oven Aardappels met Pittige Spinazie

 • Krieltjes (400gr)
 • 2 tenen knoflook
 • Ui (lente)
 • Verse peterselie
 • Olijfolie
 • Spekjes
 • Spinazie (diepvries)
 • Ei (per persoon)
 • Chilipeper
 • Peper en zout

Ik had nog een aangebroken zakje met krieltjes liggen. Dit is ongeveer 400 gram denk ik. De krieltjes heb ik doormidden gesneden of in 4en als ze groter waren. De knoflook, ui en peterselie mag je vervolgens fijnsnijden. Alles kan daarna in een kom met een scheut olijfolie en peper en zout. Als je het gaat bakken met spekjes zou ik niet teveel zout toevoegen nu. Goed husselen en dit zet je weg tot dat je het gaat bereiden.

Op een bakblik heb ik de aardappelmix gedaan en wat spekblokjes. Dit heb ik in een oven van 220 graden voor 20 minuten gebakken. Na 10 minuten heb ik het even omgeschept en na 5 minuten nog eens. Zo kan je ook goed in de gaten houden of het niet te hard gaat.

Als de aardappels in de oven staan

In een pannetje kook ik 2 eitjes ongeveer 3 a 4 minuten. Ik wil ze nog wat zacht hebben. Ik doe ze meteen in een pannetje met water en reken mijn kooktijd vanaf het moment dat het water kookt.

De bladspinazie is een gewone diepvries variant, geen a la crème. Deze verwarm ik langzaam in een pannetje met peper, zout en gemalen chilipeper en een schepje kokosvet. Kokosvet is puur voor de smaak en goede eigenschappen. Het is niet noodzakelijk.

Breng het allemaal samen op een bord en snij het eitje doormidden. Zo kan het eigeel mooi over de spinazie uitlopen.

Oven Aardappels met Pittige Spinazie,
Smakelijk eten!

Tips

 1. Zonder spekjes zijn de aardappels uit de oven ook lekker.
 2. Let op met zout toevoegen. De spekjes geven ook al zout aan de smaak. Liever achteraf nog wat extra zout toevoegen als dat nodig mocht zijn.
 3. Eten er kinderen mee? Dan kan je de gemalen chilipeper op je eigen bord toevoegen.
 4. Iedere oven is anders. Ik merk veel verschil tussen mijn eigen kleine oventje en de oven op mijn werk. Hou dan ook goed bij wat er gebeurd als je een gerecht voor de eerste keer maakt. Leer je eigen oven kennen.
 5. Andere lekkere recepten met spinazie
oven aardappels met pittige spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.