In Den Haag heb ik op veel momenten een Turkse Pizza gegeten. Als avondeten, ontbijt, na het stappen, wanneer eigenlijk niet. Heerlijk kruidig met frisse sla, een heerlijke combinatie van smaken wat mij betreft.Toen ik een bewuste eter werd ben ik me ook gaan verdiepen in dit soort gerechten. Het leek me onmogelijk om zelf te maken. Maar het is eigenlijk heel simpel. Ik vind het heerlijk en kan het helemaal maken zoals ik het zelf lekker vind.
Recept Turkse Pizza
Pannenkoek 4 stuks
- 200 gram meel
- 150 ml water
- Snufje zout
Saus
- Paprika (punt)
- 2 a 3 tomaten
- Ui
- 2 teentjes knoflook
- Verse peterselie
- 2 eetlepels tomaten puree (klein blikje)
- 150 gram gehakt
- Peper en zout
Vulling
- Sla
- Tomaat
- Ui
- Komkommer
- Kaas
- Wat je zelf wilt
Meng het water met de bloem. Goed mengen totdat er een bal gevormd kan worden die nog een beetje plakt maar niet te erg. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe of water. Laat dit deegmengsel minimaal 15 min rusten.
Voor de saus mag alles grof gesneden worden want het gaat de blender in of de staafmixer erop. Een handje verse peterselie erbij en wat peper en zout. Mixen maar totdat het een mooi glad mengsel is. In een pan bak ik het gehakt rul en gaar. Daar doe ik het tomaten mengsel bij totdat het begint te pruttelen. Niet laten koken. Je tomatensaus voor de Turkse Pizza is klaar.
Ondertussen kan je alvast de vulling snijden die je wilt gebruiken. Verdeel het deeg in 4 kleine bolletjes en rol dit uit tot 4 pannenkoekjes. Gebruik eventueel wat extra bloem als je gaat rollen.
Verhit een pan – zonder olie of boter! – en leg er een pannenkoek in. Ongeveer 1 a 2 minuutjes bakken en dan omdraaien. Schep wat saus erop en verdeel het met een lepel over de pannenkoek. Bak dit ongeveer 5 minuutjes.
Je Turkse Pizza mag op een bord en vul het zoals je zelf wilt. Ik vind mijn Knoflook Saus en Sambal Saus onmisbaar hierbij.
Vouw er folie omheen want het gaat lekken.
Smakelijk eten!
Tips
- Dit recept kan ook prima vegetarisch of vegan zonder gehakt. De saus hoeft niet warm gemaakt te worden. Ik zou dit wel kort doen als je tijd hebt want door het kort verhitten gaan de smaakjes lekker ontwikkelen.
- Je kan elk soort deeg of meel gebruiken voor de pannenkoek.
- Voor de zekerheid heb ik altijd tortilla’s in huis mochten de pannenkoekjes niet lukken.
- Als je de hoeveelheden van de saus verdubbeld kan je een deel invriezen. Zo heb je altijd een lekkere en simpele maaltijd in huis. Verdubbel ook het deeg als je meer wilt maken.
- Ik heb 2 medium tomaten gebruikt en wat cherry tomaatjes. Proef de saus en voeg eventueel nog wat toe.
- Pulled Masala Chicken, een bierstoof met kip
- Pulled Beef, een lekker en simpel recept
Handige linkjes
Sommige linkjes in de blog kunnen affiliate linkjes zijn