Venkel Kokos Soep, een snel en gezond recept

venkel kokos soep

Al twee keer eerder zat er een venkel in mijn groente tasje. En al twee keer eerder heb ik deze weggegooid omdat ik het te lang had laten liggen. Ik wist gewoon niet zo goed wat ik ermee moest. Tot vandaag. Weggooien van goed voedsel vind ik zo erg dus tijd voor een recept. Het is een Venkel Kokos Soep geworden. En wat heerlijk! Er is niet veel voor nodig. Ik heb gekozen voor bouillon blokjes in plaats van zelf kruiden. Dit recept is voldoende voor ongeveer 1,5 Liter soep.

Recept Venkel Kokos Soep

 • Venkel (250 gram)
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • Stukje verse gember (3 gram ongeveer)
 • Blik kokosmelk
 • 2 runderbouillon blokjes
 • Eetlepel gedroogde koriander
 • 1 Liter water
 • Peper en zout

Snij de gember, ui en knoflook grof. De venkel mag ook in stukken gesneden worden. Verwarm wat olie in een pan. Bak eerst de ui glazig. Dan de knoflook en gember erbij. Na een paar minuten venkel en koriander toevoegen en goed roeren.

Voeg een liter water toe en wat zout en peper. Breng aan de kook. De bouillon blokjes mogen erbij. Kook totdat de venkel zacht is. Dit duurde ongeveer 15 minuten hier. Daarna maak je het glad in een blender of met de staafmixer.

Heb je een mooi glad soepje? Voeg het blik kokosmelk toe. Verwarm nog even en breng op smaak met peper en zout. Deze Venkel Kokos Soep is lekker met wat rijst en verse koriander!

Smakelijk eten

Tips

 1. Er is veel discussie over bouillon blokjes. Veel zout, suiker en het gistextract. Ik heb me hier nog niet echt in verdiept verder. Normaal gesproken kies ik ervoor om mijn soepjes zelf te kruiden. In het geval van deze Venkel Kokos Soep is de runderbouillon wel echt een goede smaakmaker. Je kan natuurlijk ook zelf een Runder Bouillon of kippen bouillon maken naar mijn eigen recept. Als ik voor kant en klaar ga vind ik een biologisch merk fijn al geeft dit ook geen garanties.
 2. De venkel smaak is in deze soep niet heel sterk maar precies goed. De gehele smaak van deze Venkel Kokossoep doet me denken aan champignon room soep.
 3. Ik maak er rijst bij. Dit kook ik apart. Dan schep ik wat rijst in een bakje en daarover doe ik soep. De rijst laat ik in een pan op het aanrecht staan. De volgende dag warm ik de rijst niet op, alleen de soep. De hete soep schenk ik over de rijst en zo warmt die ook op. Scheelt weer plek in de koelkast, koken en rijst liever niet twee keer opwarmen heb ik ergens gelezen.
 4. In plaats van koriander kan je ook peterselie, vers of gedroogd, gebruiken.
 5. Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.
venkel kokos soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.