Vlammende Flensjes, een basisrecept met hete twist

Vlammende Flensjes

“Liefde gaat door de maag, All you need is love, Love, peace, happiness.” Allemaal favoriete uitspraken. Op 1 dag in het jaar mogen we even extra stilstaan bij de liefde. Dit kan een geheime liefde zijn of 1 die al opgevlamd is. Uiteraard is Valentijnsdag met commercieel oogpunt ontstaan. Maar met de liefde vieren is niks mis! Net een beetje dat extra geven of iemand verrassen. Het kan ook zo simpel zijn als eens extra tegen de personen te zeggen van wie je houdt, Dat je van ze houdt! Liefde is er op verschillende manieren, dus er is altijd wel iemand tegen wie je het kan zeggen. Wil je nou echt indruk maken dan heb ik het ideale recept: Vlammende Flensjes!

Heel simpel, pittig en verrassend. Ook buiten valentijn om raad ik dit recept aan. De basis zijn flensjes oftewel Franse crêpes. Deze zijn weer heel anders dan de Hollandsche pannenkoeken of American pancakes. Flensjes zijn veel dunner en bleker. Doordat ze zo dun zijn vouw je ze meestal op en dit eet lekker. Het recept is echt simpel. Hou je niet van pittig? Dan kan je uiteraard voor een andere ijs smaak kiezen. Met onderstaand recept kan je 10 a 12 flensjes maken. Verdubbel de hoeveelheden als je meer wilt. Dit ijs van Professor Grunschnabel wat favoriet is, is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.

professor Grunschnabel

Recept vlammende flensjes

 • 120 ml water
 • 120 ml melk (ik heb kokosmelk gebruikt)
 • 100 gram bloem (ik had tarwe bloem)
 • 2 eieren
 • Snufje zout
 • Optioneel: snufje vanille poeder

Erbij

 • Roomboter of ander vet om in te bakken
 • IJs naar keuze
 • Pure chocolade (ik heb een stukje van een reep Tony geschaafd)

Alles mengen in een maatbeker waaruit je kan schenken. En anders gewoon in een kom. Eerst het water, melk, eieren, zout en vanille poeder erin. Goed roeren. Daarna voeg ik het bloem toe. Er blijven wat klontjes in. Dit is niet zo erg. Wil je dit niet, dan kan je het bloem met een zeefje er beetje bij beetje in zeven.

Gebruik het liefste een pan met dunne bodem maar een normale koekenpan kan ook. Smeer de bodem in met wat roomboter en schenk het beslag erin. Draai met de pan zodat het mooi dun uitloopt. Als het niet perfect rond wordt geeft dit niet. Je vouwt ze toch op. Na ongeveer 3 minuten draai je het flensje om. De andere kant bak je nog even 1 a 2 minuten. Vet de pan bij elke crêpe opnieuw in.

Vouw ze op, schep wat ijs erop en strooi de pure choco erover.

All you need is love en Vlammende Flensjes!

Vlammende Flensjes professor grunschnabel

Tips

 1. Roomboter geeft wel de specifieke smaak aan de flensjes. Maar ik heb ook kokosmelk gebruikt dus een beetje afwijken met producten kan geen kwaad. In kokosvet bakken zal ook prima werken.
 2. Het grote verschil met Hollandsche Pannenkoeken en American Pancakes is dat Franse Crêpes dunner zijn en bleker. Maar erg lekker ook. Dit recept is een basis recept. Je kan ze ook met suiker, chocopasta, honing of jam eten.
 3. Met een scherp mes heb ik stukjes chocolade van de reep af geschraapt. Je kan ook pure hagelslag of iets anders gebruiken.
Beleg met wat je lekker vindt
Beleg met wat je lekker vindt en vouwen maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.