Wortel Kokos Pannenkoekjes, een lekkere variatie

Wortel Kokos Pannenkoekjes

In de begin jaren van Good Mood Mama heb ik veel variatie recepten geplaatst van pancakes. Ik bak vaak een stapel zonder al te veel moeite en we hebben voor 2 a 3 dagen lekker ontbijt, lunch of zelfs avondeten. Je kan elke pancake zoet of hartig eten. Zo ook deze Wortel Kokos Pannenkoekjes. Heerlijk met stroop of honing, maar als basis van een avond maaltijd ook echt prima. Er zitten genoeg voedzame ingrediƫnten in om het een gezonde maaltijd te maken.

Bewaar goed je kookvocht van de wortels want dit ga je nog gebruiken. Hoeveel wisselt per keer. Voeg telkens een eetlepel toe totdat het een mooie substantie heeft. Dit recept is voldoende voor ongeveer 12 pancakes.

Recept Wortel Kokos Pannenkoekjes

 • 250 gram wortel puree (gekookte wortels pureren)
 • 100 ml kokosmelk (blik)
 • 80 gram zelfrijzend bakmeel
 • 30 gram havermout
 • 2 eieren
 • Kookvocht (circa 10 eetlepels)
 • Kaneel naar smaak
 • Speculaaskruiden naar smaak
 • Snufje zout

Schil en snij de wortels en kook ze gaar. Giet af en vang je kookvocht op! Pureer tot een mooie gladde massa. Ik schep hierbij 5 eetlepels kookvocht en roer het erdoor. Even een beetje laten afkoelen en dan mag eerst de havermout, zout, kaneel en speculaaskruiden erbij. Ik heb van de kaneel en speculaas kruiden ongeveer 2 eetlepels per soort gedaan, maar dit is afhankelijk van je smaak. Ik hou van een kruidige smaak.

Roer de kokosmelk in het blik eerst goed door en voeg dan de 100 ml toe. Als alles goed afgekoeld is mogen de eieren en bakmeel erbij. Meng tot een stevig en egaal beslag en voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Het mag dik zijn maar moet wel een beetje uitlopen in de pan.

Schenk het beslag in een pan en bak aan beide kanten bruin. Net zolang totdat je Wortel Kokos Pannenkoekjes beslag op is.

Enjoy!

Wortel Kokos Pannenkoekjes

Tips

 1. Je kan ook alleen kaneel, koekkruiden, speculaaskruiden of een mix gebruiken. Ik hou van iets meet kruidig vandaar mijn keuze voor 2 soorten.
 2. Voeg de eieren niet toe als de wortel puree nog te warm is want dan wordt het een gek beslag.
 3. Neem kokosmelk uit blik en de normale variant. Light is te waterig en niet nodig.
 4. Ik kan 4 Wortel Kokos Pannenkoekjes bakken in mijn pan maar je bepaald zelf natuurlijk hoe groot je ze maakt.
 5. Ik maak mijn beslag in een mengbeker met schenktuit. Zo kan ik het beslag meteen in de pan schenken. Met een lepel “wrijf”ik het beslag ietsjes uit.
 6. Je kan de pannenkoekjes invriezen! Ideaal voor een snel ontbijt of lunch.
 7. Ik bak in een Greenpan en dan heb ik geen olie of vet nodig, ideaal! En nog gezonde anti-aanbaklaag ook.
 8. Andere pancake recepten van Good Mood Mama
Wortel Kokos Pannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.