Pina Colada Taart, een vegan no bake cake

pina colada taart

Pina Colada Taart; dit recept is spontaan ontstaan met wat ik in huis had liggen. Pina Colada is niet mijn favoriete drankje, terwijl ik kokos en ananas wel heerlijke smaken samen vind. Dankzij een kleuter in huis en K3 hun zomerhit van 2019 heeft deze smaak een image boost gehad thuis. Dus deze no bake vegan cake durf ik trots een Pina Colada Taart te noemen. De smaken spreken voor zich en nemen je mee naar een zomerse dag. Dankzij het fushion fruit van Del Monte is het heel simpel. Bij tips geef ik opties voor als je niet alle ingrediƫnten kan vinden of als je een niet vegan cheesecake wil maken.

Recept Pina Colada Taart

  • 125 gram Speculoos koekjes
  • 25 gram kokosvet
  • Snuf zout
  • 8 dadels
  • 2 pakjes fruit fusion Del Monte ananas kokos
  • 200 gram kokosroom
  • Snufje vanille poeder
  • Citroen sap naar smaak
  • Wat verse mango stukjes als topping

Maal de koekjes fijn met de dadels, zout en kokosvet. Dit mengsel mag je in een (siliconen) bakvorm scheppen en druk aan. Zet vervolgens in de koelkast.

Gebruik 2 bakjes van Del Monte ananas op kokoswater. Schep het fruit eruit en pureer. In een andere bak mag je de kokosroom opkloppen tot een dik beslag. Schep het gepureerde fruit er voorzichtig door. Voeg wat citroensap toe, beetje vanille poeder en proef of het naar smaak is. Schep het vervolgens op de koekjes bodem. Top af met wat verse mango blokjes. Laat in de koelkast hard worden voor minimaal ander half uur.

Genieten maar van je no bake vegan Pina Colada cake.

pina colada taart

Tips

  1. Ik gebruik kokosslagroom. Dit koop ik kant en klaar van Nature’s Charm. Heb je dit niet dan kun je een blik kokosmelk onderste boven in de koelkast zetten. Laat dit een nachtje goed koud worden. Vervolgens maak je het open en schep je het dikke kokoscreme eruit en gebruik je dit om op te kloppen. Het waterige vocht gebruik je niet hiervoor.
  2. In plaat van kokosslagroom kan je ook gewoon ongeslagen room kopen en dit opkloppen tot slagroom. Doe er nog een pakje monchou bij en je hebt een klassieke cheesecake. Schep dan het Del Monte ananas kokos mengsel erdoor, citroensap en vanille poeder. Deze variant is niet vegan.
  3. In de bodem kan je ook roomboter in plaats van kokosvet gebruiken. Dit is uiteraard ook niet vegan.
  4. Ik heb lotus Speculoos koekjes gebruikt. Die smaak is heerlijk hierbij. Uiteraard kan je andere koekjes kiezen. Lotus Speculoos koekjes zijn vegan.
  5. Het vanille poeder kan ook eruit gelaten worden of vervangen worden voor een zakje vanille suiker, vanille essence of ander suiker. De smaak van het pure vanille poeder vind ik wel echt heel lekker erbij.
  6. De Del Monte fruit fushion is handig voor in huis. Het heeft geen gekke toevoegingen!
  7. Baktip: Siliconen Cakevorm Rechthoek
  8. Ook lekker; No Bake Citroen Cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.