Nacho’s, een snel Mexicaans ovengerecht

Nacho's nachos

Soms heb ik zin om te snacken. En met deze Nacho’s Fiesta heb ik het idee dat ik ook nog een aantal gezonde voedingsstoffen binnen krijg. Er is veel variatie mogelijk en die zal ik bij de tips delen. Vaak maak ik er ook nog dipjes bij. Liefst een uien dip, avocado dip en een pittige tomaten dip. Het ligt eraan wat ik in huis heb en hoeveel tijd. De dipjes zal ik ook nog apart gaan delen. Maar voor nu heerlijk genieten op z’n Mexicaans.

Recept Nacho’s

  • Zak nacho’s naturel
  • Pot mais
  • Ui
  • Verse koriander
  • Pot bonen in tomatensaus
  • Geraspte kaas
  • Chili vlokken
  • Gedroogde knoflook

Snij de ui fijn en de verse koriander. Laat de mais uitlekken. In een ovenschaal de nacho’s en daarover mais, ui, verse koriander, bonen in tomatensaus, chili vlokken en gedroogde knoflook. Als laatste rasp je de kaas erover.

Even in een oven van 180 graden voor 10 minuutjes. Totdat de kaas gesmolten is. Klaar is je Nacho Fiesta.

Let wel op dat de schaal erg heet is dus heel even geduld of dikke ovenwanten eronder.

Smakelijk snacken!

Tips

  1. Basis is voor mij ui, mais, koriander en kaas. Rest is extra.
  2. Gebruik chili peper als je geen jalapeños hebt en je wilt het pittig. Je kan ook een tomaten dip pittig maken.
  3. Een snelle pittige tomatendip is: Pittige Ketchup. Ketchup pittig maken met bijvoorbeeld tabasco of chili.
  4. Ook lekker met knoflook, paprika, olijven, uitgebakken gehakt enzovoort.
  5. De bonen maken de chips wat natter. Vind je dit niet lekker dan zou ik ze eruit laten.
  6. Cheddar smelt lekker in de oven.
  7. Lente ui vind ik mooi van kleur en is iets milder van smaak.
  8. Als je koriander niet lekker vindt kan je (platte) peterselie gebruiken.
  9. Lekker met Kwark Dip.
  10. Doe jezelf ook een plezier met een mooi assortiment aan ovenschalen. Het staat leuk maar is ook gewoon fijn als je een passende hebt voor je recept.
Nacho's
2 reacties op “Nacho’s, een snel Mexicaans ovengerecht”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.