Je eigen verse Snelle Pindasaus is zo gemaakt. Snel, lekker en naar eigen smaak te kruiden. Er is natuurlijk ook satésaus kant en klaar in de winkel maar de smaak vind ik niet lekker en dit recept voor Snelle Pindasaus is net zo makkelijk. Binnen 10 minuten je eigen pindasaus, home made op tafel.
Ik heb inmiddels een flinke proeverij erop zitten van verschillende soorten pindakaas. Uit de bio winkel is Rekeltje lange tijd favoriet geweest. De baby variant van De Kleine Keuken en mijn nieuwe favoriet is die van The Nuthouse online. Met deze saus kan je de pindakaas naar keus gebruiken.
Wij vinden een broodje kaassoufflé met pindasaus erg lekker. Veel mensen vinden dit raar waar ik nu woon. Maar in Den Haag is dit een gangbare combo. Ken je het niet? Probeer het vooral eens uit. Ik wilde pindasaus voor 4 broodjes kaassoufflé en daar zijn dit de hoeveelheden voor. Het komt vooral aan op de pindakaas verdunnen en wat simpele smaakmakers. Kies jouw gouden combo!
Recept Snelle Pindasaus
- Pindakaas
- Ketjap saus
- Gedroogde knoflook
- Gedroogde chili vlokken of sambal
- Water of melk
- Peper en zout
- Eventueel wat sojasaus als zoutmaker
3 scheppen pindakaas, scheut ketjap saus en een beetje water, eetlepeltje gedroogde knoflook en eetlepeltje chili. Alles mengen op laag vuur en verwarmen. Meer water is dunnere saus, dus voeg telkens kleine beetjes toe totdat het de gewenste dikte heeft. Maak het zoals jij het lekker vind. Pas op met proeven want de saus is heet.
of
Schenk wat (plantaardige)melk in een pan en voeg een scheut ketjap toe. Hierin mag wat gedroogde knoflook, goed roeren en verwarm dit. Schep er telkens wat pindakaas bij en roer. Net zolang totdat het de juiste samenstelling en dikte heeft. Voeg eventueel een scheut sojasaus toe en een schep sambal. Blijf roeren zodat het niet verbrand op de bodem.
Binnen 10 minuten je eigen snelle pindasaus!
Tips
- Laat de chili of sambal achterwege als er kinderen mee eten of mensen niet van pittig houden.
- Blijven roeren, het brandt snel aan. De saus hoeft niet te koken alleen verwarmen.
- Er bestaan heerlijke vegetarische kaassoufflés dus je snack kan je zo eerlijk mogelijk maken als dat je wilt.
- Als de kaassouffles in de Airfryer of oven bereidt worden is er genoeg tijd voor deze Snelle Pindasaus. Ook lekker met De Perfecte Gehaktbal.
- Maak je eigen smaakcombinatie die bij jou past.
- Je kan ook verse knoflook en verse Spaanse peper gebruiken.
- Een scheut sojasaus is ook een lekkere zout toevoeging.
- Suiker gaat in veel pindakaas recepten. Je kan wat bruine suiker toevoegen maar voor mij is dit niet nodig.
- Mijn favoriete pindakaas van The Nuthouse of andere varianten met alleen maar pinda’s. Calvé heeft inmiddels ook alleen pinda varianten!
- Ik gebruik ook graag Riess pannen. Dit zijn lichte emaille pannen.