Mexicaanse Maaltijd Salade, een snel en eenvoudig recept

Frisse Mexicaanse Salade

Ik hou van de smaken uit de Mexicaanse keuken. Daarbij is het een keuken waarbij je snel smaakvolle en gezonde gerechten kan maken. Zo ook deze Mexicaanse Maaltijd salade. De salade is heel snel klaar en lekker om zo te eten. Maar je kan het ook warm bereiden, uit de pan of oven . Ik zal ze hieronder allemaal omschrijven. Als dressing heb ik het principe van mijn Perfecte Salade Dressing gebruikt, citroen met honing en olijfolie. Dit past goed binnen dit recept.BewarenBewaren

Recept Mexicaanse Maaltijd Salade

  • Pot met mais
  • Pot met linzen
  • Citroensap van een halve citroen
  • 2 tomaten
  • Verse koriander
  • 1 ui
  • Theelepel honing
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Eventueel

  • Pannenkoekjes
  • Kaas (geraspt)
  • Jalapeno

Laat de mais en linzen uitlekken in een vergiet. Ondertussen snij je het uitje fijn, tomaat in blokjes en de koriander fijn. In een kom doe je de olijfolie, citroensap en honing. Mixen zodat je een lekkere dressing hebt. Deze mag best een beetje zuur zijn. Voeg het fijngesneden uitje toe en de koriander. Linzen, mais en tomaten toevoegen, mixen en klaar is je frisse salade!

Ik heb deze salade zo los gegeten wat al heerlijk was. Bij de salade heb ik een guacamole gemaakt en een uiendip. Die uiendip is gewoon wat zure room met Griekse yoghurt en gevriesdroogde ui erbij. Alleen zure room of yoghurt is ook al lekker.

In de pan

Doe de Mexicaanse Maaltijd Salade op een pannenkoek, strooi wat geraspte kaas erover en vouw deze dubbel. Bestrijk de pannenkoek eventueel met wat guacamole en leg er wat jalapenos op. Zo plakt de pannenkoek een beetje dicht. De geraspte kaas zorgt ervoor dat het pannenkoekje vastplakt. Bak kort op elk kantje en klaar is je enchilada

In de oven

Vul de pannenkoekjes met de salade en vouw deze dicht. Gebruik een tandenstoker om het dicht te houden. Strooi nog wat geraspte kaas erop en leg de gevulde pannenkoekjes on een ovenschaal of op een bakplaat. 10 minuten op 200 graden is voldoende.

Lasagne

Ik heb een ronde ovenschaal gebruikt. Onderop leg ik een pannenkoekje. Hierop wat salade en dan weer een pannenkoekje, weer wat salade. Net zolang totdat je het goed vindt. Nog wat geraspte kaas bovenop en wat jalapenos en klaar is je Mexicaanse lasagne. Even in de oven van 180 graden voor 10 tot 15 minuten. Snij aan in punten.

Elke manier is snel en lekker. Kies vooral uit wat bij je past of probeer ze allemaal uit. Genieten maar van Mexicaanse Maaltijd Salade.

Smakelijk eten!

Tips Mexicaanse maaltijd salade

  1. De guacamole heb ik dit keer gemaakt met avocado en Griekse yoghurt geprakt met wat gedroogde knoflook en citroensap.
  2. Lekker met wat knapperige nacho chips erbij.
  3. Gebruik in plaats van koriander, platte peterselie als je niet van de smaak van koriander houdt.
  4. Pas op met jalapeno en kleine kinderen. Deze zijn erg pittig.
  5. Wat sesam olie in de dressing is ook zo lekker. De Mexicaanse Knisper Salade maakt gebruik van deze dressing.
  6. De Perfecte Salade Dressing is berust op een paar simpele smaak regels. Lees ze in mijn blog.
  7. Doe jezelf ook een plezier met een mooi assortiment aan ovenschalen. Het staat leuk maar is ook gewoon fijn als je een passende hebt voor je recept.
Frisse Mexicaanse Salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.