Appel Recepten, een eenvoudige appelmoes appelsap en appelkoekjes

appel feestje


We hebben 3 appels en wat maken we daar dit keer van? Appelmoes, appelsap en appelkoekjes! Een waar Appel Recepten Feestje! Kies de appels die je zelf lekker vindt. Mijn voorkeur hebben stevige zoete appels. Lekker en fijn om mee te werken.

Appel Recepten

  • 3 appels
  • Vanillepoeder
  • Koekkruiden
  • Havermout
  • Water

1. Appelmoes

Snij 3 appels in stukjes met schil en zonder klokhuis. Doe de gesneden stukjes vervolgens in een pan met wat water. Laat dit koken totdat de appels uit elkaar vallen en het een moesachtig geheel wordt. Dit duurt ongeveer 30 min. Op laag vuur en regelmatig roeren. Bij de laatste minuten deed ik een snufje vanille en koekkruiden erbij. Staafmixer erover en klaar.

Nu heb je heerlijke appelmoes. Lekker door de yoghurt, op brood of bij pannenkoeken. Een deel van de appelmoes gebruik ik voor de andere Appel recepten.

2. Appelsap

Ik heb een zeef met daarover een kaasdoek (passeerdoek). Een theedoek werkt ook, minder goed maar kan ook.
Hier schep ik de appelmoes in en laat ik uitlekken in een bak. Dit duurt wel eventjes. Met een lepel kan je het proces een beetje helpen door voorzichtig aanduwen en doorroeren van de moes. Eventueel voorzichtig de doek wringen. Oppassen dat er alleen sap uitkomt en geen appelmoes.

Het sap dat eruit komt is home made appelsap! Ik had ongeveer 400 ml sap. En dit is alweer mijn tweede van de drie appel recepten.

3. Appelkoekjes

We hebben nu in de doek appelpulp over. Dit gaan we ook gebruiken voor mijn derde onderdeel van appel recepten.
Schep wat havermout door de pulp heen. Bij mij is de mix nog plakkerig maar loopt het niet uit als je dit op bakpapier legt. Dit mag voor ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden. De laatste 5 minuten draai ik ze meestal nog even om. Zo zijn ze rondom harder en binnenin nog heerlijk zacht.
En klaar zijn je havermout appelkoekjes.

Smakelijk eten!

appel recepten

Tips Appel recepten

  1. Suiker is niet nodig. De appels en kruiden zijn zoet genoeg voor deze Appel Recepten. Maar je mag altijd suiker, honing of een andere zoetmaker toevoegen
  2. Je kan ook ander fruit meekoken zoals peren
  3. De uiteindelijke appelsap kan je altijd nog wat dunner maken met water
  4. Ik bewaar glazen flessen van tomaten sauzen (zoals mijn geliefde passata) of fruitsapjes. Deze was ik goed af en kook ik uit. Je hebt ook leuke Mason jars. Hippe potjes die goed afsluiten. De sap bewaar ik het liefste in glas en niet in plastic in verband met de zuren in de sap.
  5. Vanillepoeder is heerlijk in gerechten
appel recepten

Handige linkjes

Sommige linkjes in de blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.