Appelwater en Warme Appel, een eenvoudiger recept vind je niet

appel water en warme appel

Deze zoete verleidingen kennen vele toepassingen. Gewoon de pure smaak is al heerlijk. Je hebt zoveel soorten appels dat je daarin kan variëren. Sinds ik biologisch fruit gebruik laat ik vaak de schil zitten. Hierin zitten veel vitamines en bij de biologische appels zijn geen schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Maar vandaag een recept zonder schil; Appelwater en Warme Appel it is. Ik had geen biologische appel en dit recept eet lekkerder zonder. Warme appel is heerlijke comfort food en voor de jonge eters makkelijk te happen zonder tanden. Het appelwater is een gezond drankje met een heerlijke smaak. Als ik dan eens schil is het de kunst om deze heel eraf te kunnen schillen. Dan mag je een wens doen, wie wil dit nou niet.

Recept Appelwater en Warme Appel

  • 1 appel
  • Water
  • Eventueel kruiden

Schil de appel en snij in partjes. Klokhuis en pitjes eruit. De partjes in 3 of 4 plakjes en klaar. In een pannetje met water. Laten koken op laag vuur totdat ze de gewenste zachtheid hebben.

Vang het kookwater op! Dit is heerlijk appel water. En hier zitten de vitamines in. Van 1 appel heb je dus heerlijk drinken en een snackje. Het appelwater is gekoeld lekker fris om bijvoorbeeld weer bij de avond maaltijd te geven. Genieten maar van je Appelwater en Warme Appel.

Smakelijk eten en drinken

Tips

  1. Het appelwater kan je ook invriezen
  2. Snufje kaneel erover is lekker. Of maak het nog kruidiger met Warme Kruidige Appel, een heel snel en eenvoudig recept
  3. Het appelwater is ook lekker in een smoothie of als basis voor je fruitwater. Lekker koelen en ander fruit, komkommer enzovoort erbij doen
  4. Fruitwater Inspiratie, een paar eenvoudige en lekkere smaakcombinaties
  5. Bevroren fruit water, een snel simpel en gezond drankje
  6. Citroen Honing Limonade, een eenvoudig en snel recept drankje
appel

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.