Bananen Cupcakes, een lekker bakrecept

Poppy Bananen Cake

Poppy Bananen cupcakes, het klinkt al goed. Poppy is het Engelse woord voor maanzaad, poppy seeds. In mijn zoektocht naar het perfecte bananen brood kwam ik dit recept tegen. Althans het ontstond zo in mijn keuken. Het is meer een cake en heeft meer toevoegingen dan war ik normaal voor ga. Maar als cakejes zijn deze perfect. Het recept van vandaag bevat suiker. Niet veel maar wel wat. Het is niet mierzoet maar wel lekker zoetig en je proeft de banaan goed. De structuur is luchtig en klein beetje chewy. Ik ben erg tevreden en deel dan ook graag mijn Poppy Bananen cupcakes. Het recept is voldoende voor ongeveer 22 cakejes.

Recept Bananen cupcakes

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 75 gram lichtbruine basterd suiker
 • 60 ml melk (ik had kokos rijstemelk)
 • 60 gram roomboter
 • 5 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • Zakje vanille suiker
 • Theelepel kaneel
 • Halve theelepel vanille poeder
 • Snuf zout
 • Maanzaad naar smaak

In een bord mag het meel, kaneel, vanille poeder, vanille suiker en snuf zout. In een andere bak prak ik de bananen. Als het geprakt is voeg ik het ei, melk, boter (gesmolten of heel zacht), en basterd suiker toe. Roer dit goed door. Daarna voeg ik het bord met droge ingrediënten toe plus de maanzaad en dit roer ik tot een mooi beslag. Er mogen best nog wat klontjes banaan inzitten. Ik heb vervolgens siliconen cupcake vormpjes gevuld. De oven voorverwarmd op 180 graden en de Bananen cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar gebakken.

Laat afkoelen, tijdens het afkoelen worden ze harder.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Ik heb siliconen bakvormpjes gebruikt. Deze kunnen prima  gebruikt worden als je onder de 200 graden gaat bakken. Boven die temperatuur wordt het afgeraden. Ik had ook nog een paar papieren cupcake vormpjes gebruikt maar de cake bleef hieraan een beetje plakken.
 2. Je kan ook een cakeblik vullen maar dan moet het langer in de oven. Prik met een saté prikker totdat er niks meer aan blijft plakken. Dan is het goed.
 3. Elke oven is weer anders, kijk dus goed wat je cakejes doen als je ze bakt. Kleurt de bovenkant al goudbruin en blijft er niks aan de saté prikker achter, dan is het waarschijnlijk goed.
 4. Als ze uit de overkomen zijn ze wat zacht nog maar met afkoelen wordt het harder. Al blijft het wel bananencake.
 5. Gebruikt rijpe bananen voor de Poppy Bananen Cupcakes. Vaak liggen deze voor een goedkopere prijs in een winkel. Ideaal want dat maakt deze cakejes goedkoop om te maken.
 6. Je kan ook ander meel kiezen en bakpoeder erbij of iets anders wat je voorkeur heeft.
 7. Ik denk dat je ook kokossuiker zou kunnen gebruiken in plaats van suiker. Vooral zelf uitproberen.
 8. In plaats van vanille poeder kan je ook merg uit een vanille stokje gebruiken of vanille essence. Vanille suiker is ook al een smaakmaker. Voeg eventueel een tweede zakje toe maar maak dan van de basterd suiker 70 gram
 9. Ik gebruik siliconen cupcake vormpjes. Ideaal, dit kan je hergebruiken.
Poppy Bananen Cake

Ook lekkere recepten met bananen

herfst bananenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.