Hazelnootkoekjes, een bakrecept met 4 ingrediënten

brosse hazelnootkoekjes

Er zijn zoveel soorten meel en elk meel heeft wel weer mooie eigenschappen. Zo ook hazelnootmeel. Dit zijn gewoon fijngemalen hazelnoten. Ik vind de smaak van hazelnoten het lekkerste in home made Nutella of in bak recepten. Dit recept voor Brosse Hazelnootkoekjes is zo simpel en het meel maakt de smaak. Succes gegarandeerd! Ik heb ongeveer 12 medium koekjes gebakken hieruit. Je kan ze uiteraard zo groot of klein maken als dat je zelf wilt

Recept Hazelnootkoekjes

 • 125 gram hazelnootmeel
 • 125 gram roomboter
 • 100 gram bloem
 • 60 gram lichte basterdsuiker
 • Snuf zout

Optioneel

 • Koekkruiden
 • Sesamzaad
deeg hazelnootkoekjes

Bloem in een kom, suiker, zout en hazelnootmeel erbij. Ga je voor optioneel; voeg dan deze dingen ook toe. Als laatste de roomboter en kneed alles tot een mooi deeg. Rol bolletjes en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat erop.

180 graden en 15 minuten en klaar. Laat ze niet te donker kleuren en goed afkoelen. Ze moeten nog hard worden namelijk en dit gebeurd tijdens het afkoelen.

Eet smakelijk!

deeg hazelnootkoekjes

Tips

 1. Optioneel is veel mogelijk maar ik zou het zo simpel mogelijk houden. Denk aan kruidenpoeders en noten en zaden. Eventueel wat fijngehakt gedroogd fruit.
 2. Je kan experimenteren met dingen vervangen in dit recept maar ik heb dit zelf nog niet gedaan. Wel voeg ik telkens iets minder suiker toe en kijk wat er dan gebeurd. Ook ben ik benieuwd naar roomboter vervangen voor plantaardige bakboter.
 3. Je mag best wel iets van zout proeven in deze brosse Hazelnootkoekjes. Dat vinden wij erg lekker.
 4. Hazelnootmeel kan je zelf maken door gewoon hazelnoten te vermalen in bijvoorbeeld een hakmolen.
 5. Maak je eigen home made Nutella met dit recept van Choco Hazelnoot Pasta
 6. Ik bak graag op een siliconen bakmat wat prima werkt tot 220 graden. lekker duurzaam ook en nooit is je bakpapier opeens op.
4 reacties op “Hazelnootkoekjes, een bakrecept met 4 ingrediënten”
 1. Hoi, de smaak is oké maar wat is hier misgegaan…ze zijn op de bakplaat totaal in elkaar ‘versmolten’ tot een grote hazelnoot iets, bovendien zijn ze erg broos en vettig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.